Rusland bevordert uitbreiding van havens en transport langs de Noordelijke Zeeroute

De bestaande contacten tussen de haven van Hamburg en Russische havens waren aanleiding voor een sessie over het gebruik van de Noordelijke Zeeroute en de ontwikkeling van het vrachtvervoer tussen Europa en Azië. Tijdens een bijeenkomst in Hamburg gaven vertegenwoordigers van het Russische Rosatom aan geïnteresseerde bedrijven een briefing over de uitbreiding van de Noordelijke Zeeroute en het openen van de Arctische regio.  

Tijdens testvaarten werd deze kortere zeeroute tussen Europa en Azië al gebruikt als alternatief voor de conventionele route via de Middellandse Zee, het Suezkanaal en de Indische Oceaan. 

De noordelijke passage is bevaarbaar voor schepen met behulp van vier krachtige door kernenergie aangedreven ijsbrekers. De veranderingen in de ijslaag maken het mogelijk om de Noordelijke Zeeroute het hele jaar door te gebruiken. Tijdens de bijeenkomst zei Mikhail Belkin van Rosatom dat vorig jaar alleen al 27 vrachtschepen langs deze route werden begeleid. 

Volgens Ingo Egloff, directeur van Port of Hamburg Marketing, is de  Noordelijke Zeeroute ook van groot belang voor Hamburg. De haven van Hamburg is geweldig goed uitgerust als universele hub voor het verwerken van alle typen vracht en is gunstig gesitueerd als centrale haven voor de Noordelijke Zeeroute. De sprekers op deze informatiebijeenkomst benadrukten dat naast de veiligheid van het maritieme verkeer er ook aandacht moet worden besteed aan de bescherming van de natuur en oceaan.

Bron: hafen-hamburg.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven