Vietnamese studenten maken biologisch afbreekbare producten van aardappel

Twee studenten van de HCM City University of Economics and Finance zijn erin geslaagd om biologisch afbreekbare producten te maken van aardappelzetmeel in een poging het gebruik van wegwerpplastic te verminderen. 

De studenten werden uitgedaagd deel te nemen aan een wedstrijd om een einde te maken aan de schadelijke gevolgen van plastic afval op het milieu. Eén van de studenten zag vrouwelijke studenten rijstpapier eten dat leek op plastic en hij vroeg zich af of dit papier ook gebruikt zou kunnen voor het vervaardigen van zakjes.

Samen met een medestudent experimenteerde hij tevergeefs met maïs- en cassavezetmeel. Toen ontdekte hij dat aardappelzetmeel wel geschikt was voor het maken van biologisch afbreekbare zakjes. Het aardappelzetmeel wordt hiervoor vermengd met water en glycerine. 

De studenten kookten het mengsel tot een dikke substantie en goten het vervolgens in mallen en lieten het drogen. De biologisch afbreekbare zakken van aardappelzetmeel zijn handig maar uitsluitend geschikt voor het bewaren van droge items. De studenten maakten ook lepels een schaaltjes van het mengsel.

Bij juiste bewaring zijn de producten een jaar te gebruiken. "Onze producten breken zichzelf binnen drie tot vijf maanden af en zijn veilig te gebruiken," lieten de studenten weten aan vietnamnews.vn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven