Colombiaanse avocado-export groeide eerste halfjaar 37,6%

Volgens exportorganisatie ProColombia en statistiekbureau DANE is de export van Colombiaanse avocado's in de eerste zes maanden van 2019 met 37,6% gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018. 

De meest Colombiaanse avocado's werden naar Europa geëxporteerd, met Spanje, België, het VK en Nederland als voornaamste bestemmingen. De groei van de export naar België bedroeg 143,5% en bereikte een waarde van ruim €4,5 mln. 

"De dynamiek op de huidige avocadomarkt is synoniem met het teamwerk van allianties die samen markten proberen te openen en kansen creëren voor onze telers," zegt José Manuel Restrepo, handelsminister. 

In Colombia neemt de avocadoproductie toe en breidt deze zich uit naar andere geografische regio's. Colombia verkeert in de bevoorrechte positie dat het toegang heeft tot zowel de Atlantische als Pacifische zeeroutes. Onlangs tekenden Colombia en China de noodzakelijke fytosanitaire protocollen, waardoor er vanaf nu ook verse avocado's naar China kunnen worden geëxporteerd.  

"We verheugen ons over de sterke groei van de afzet van Colombiaanse avocado's op internationale markten," aldus Flavia Santoro Trujillo, voorzitter van ProColombia. 

 

Bron: financecolombia.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven