Aardappelveredelaar HZPC publiceert certificaatkoers

Waarde certificaat aandeel HZPC vastgesteld op € 145,80

De koers van het certificaat van aandeel HZPC Holding is vandaag tijdens de beursdag vastgesteld op € 145,80 (gedaan, laten). Dit betekent dat het certificaat HZPC wederom is gedaald met de maximale waarde van 10%.

"Na een lange periode van maximale koersstijgingen is de koers de laatste drie koersdagen gedaald", vertelt Gerard Backx, CEO HZPC.  "Het aanbod was redelijk groot, maar lager dan de laatste beursdagen. De vraag is beperkt geweest, maar significant hoger dan op de laatste beursdagen. Minder dan 1% van het totaal aantal certificaten is verhandeld. Begin maart is aangekondigd dat de winst over het jaar 2018/2019 hoger uit zou vallen dan afgelopen jaar is gerealiseerd. De winst is uiteindelijk fors gestegen: van €4,7 miljoen naar € 9,4 miljoen. Het in oktober uitgekeerde dividend bedroeg € 7,75 per certificaat."Prijsvorming
HZPC organiseert tweemaal per boekjaar, in mei en november, een certificaat-handelsdag voor aangesloten kwekers, pootgoedtelers en medewerkers van HZPC Holding. De aan- en verkoop van certificaten verloopt via een online platform. De waarde van het ‘Certificaat en Aandeel HZPC’ wordt bepaald door vraag en aanbod. De prijs kan per beursdag maximaal tien procent stijgen of dalen. De eerste certificaten werden in het boekjaar 1999/2000 verhandeld tegen een prijs van € 24,00. De eerstvolgende beursdag vindt plaats op vrijdag 8 mei 2020.

Rendement en pootgoedprijs
HZPC wil haar streven naar een goed certificaat-rendement (uit koersverloop en dividenduitkering) combineren met het uitbetalen van een concurrerende prijs aan haar pootgoedtelers. Sinds het ontstaan van HZPC in 1999 is ieder jaar dividend uitgekeerd. Het dividend over 2019/20 is wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering in oktober 2020 vastgesteld.

Bekijk hier het jaarverslag voor meer informatie.

Voor meer informatie:
Gerard Backx
HZPC Holding 
T: +31 (513) 48 98 88
E: info@hzpc.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven