Groenten en fruit wel of niet in de koelkast?

Bij veel consumenten eindigen groenten en fruit na het boodschappen doen vaak automatisch in de koelkast. Toch zijn niet alle producten even goed bestand tegen de lage temperatuur, vertelt hoogleraar Ernst Woltering van de Wageningen Universiteit aan Nu.nl

"Groenten en fruit gebruiken nog zuurstof uit de lucht, nadat ze zijn geoogst. Ook geven ze nog CO2 terug. Wanneer ze koel worden bewaard, wordt dit proces vertraagd en wordt bederf tegengehouden. Als gevolg hiervan verliezen groenten en fruit ook minder vocht; ze drogen dus minder snel uit", legt Ernst uit. "Voor sommige producten is dit voordelig, maar bijvoorbeeld tomaten en paprika's kunnen juist weer niet tegen die lage temperatuur."

Lees hier welke groenten en fruit je beter wel óf niet in de koelkast kan bewaren. 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven