Filipijnen importeren 300% meer Belgische aardappelproducten

Volgens experts is de import van Belgische frites in de Filipijnen vorig jaar verviervoudigd tot 30.000 ton in vergelijking met ongeveer 9.000 ton in 2010.

Original Belgian Fries (OBF), een organisatie van Belgische leveranciers van diepvriesaardappelproducten, zegt dat Zuidoost-Aziatische landen de afgelopen decennia de grootste markt voor België is geworden.

"De Aziatische regio is het afgelopen decennium een grote doelmarkt geworden, waarbij Thailand, Maleisië, Indonesië, Vietnam en de Filipijnen groeimarkten voor aardappelproducten uit België bleken te zijn," aldus de groep woensdag in een verklaring.

OBF zei ook dat verladingen frites en aardappelgerelateerde producten naar de Filipijnen in de eerste helft van het jaar al 18.703 ton heeft bereikt. De Filipijnen waren goed voor 37,4% van de 50.000 ton frites en aardappelgerelateerde producten die naar Zuidoost-Aziatische landen werden verladen.

De exportgroep zei dat de vijf grootste Belgische leveranciers Agristo, Bart's Potato Co., Clarebout Potatoes, Ecofrost en Mydibel zijn. Deze familiebedrijven verladen aardappelproducten over de hele wereld. Om Belgische frites in de regio te promoten wilde OBF de vijfdaagse Back to Basic Challenge op de Thaifex 2019 in Thailand te steunen. Elke deelnemer moest twee toppings en twee dips bereiden om te combineren met lekkere Belgische frietjes.

Businessmirror.com.ph meldde ook dat Belgische leveranciers hun aardappelen ook zullen presenteren op de SIAL Interfood 2019 in Jakarta, Indonesië, van 13 tot 16 november.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven