Verswereld speelt in op brancheverbreding

“Iets meer lef in AGF”

Tholen – “Waarom gaat de slager steeds meer plantaardige vleesvervangers verkopen en doet de groenteman daar nog nauwelijks iets mee?”, daagt Dion Pronk van Verstegen de AGF-specialisten uit op de Verswereld. Hij ziet volop mogelijkheden voor groenten en fruit als vleesvervangers. “Stamppot met pulled mushrooms, broodjes gyros van jackfruit of speel in op de trend met gefermenteerde producten gemaakt van afsnijsels. Dus met iets meer lef in AGF. Er zijn zoveel mogelijkheden.”

Klik hier voor de fotoreportage


Team Postuma AGF met Dik Vogelaar van Look At Fresh op Verswereld

Op de Verswereld die op 29 en 30 oktober georganiseerd was het thema “Het vers voor morgen begint hier vandaag.” De beurs speelt in op de ambachtelijke winkel, er waren allerhande producten en diensten te zien die het mogelijk maken zich te blijven onderscheiden van de supermarkten die ook steeds meer met vers aan de haal gaan. “Er treedt steeds meer branchevervaging op. Een aantal AGF-specialisten maken op donderdag bijvoorbeeld kant-en-klare kaasplankjes voor het weekend klaar. Daar kijken consumenten helemaal niet van op. Ik verwacht dan ook dat winkels zich steeds meer ontwikkelen tot ‘lekker eten winkels’”, aldus Dik Vogelaar van LookAtFresh, een van de organisatoren van VersWereld.


Lekker eten is de toekomst voor ambachtelijke winkels denken de organisatoren van Verswereld

Postuma AGF is één van de andere  initiatiefnemers van de jaarlijks terugkomende beurs. Zij zijn gestopt met het de vaste aanvoer van Delmonte ananas en gestart met een nieuw merk Super Sweet. “Deze liggen op hetzelfde prijsniveau als Delmonte en dan moet je keuzes maken. Dit is in onze ogen de beste en lekkerste ananas die er op de markt is”, vertelt Erik Postuma. Een andere noviteit op de beurs zijn de medjoul dadels omhuld met chocolade. Erik:“Een mooi product voor in het kerstassortiment.”

Verswereld werd gehouden in Avifauna in Alphen aan de Rijn. Standhouders waren te spreken over het aantal bezoekers, voornamelijk ondernemers met een vis-, agf of slagerswinkel. Het aantal bezoekers op de tweede dag was lager dan verwacht. Waarschijnlijk zijn potentiële bezoekers afgeschrikt door de protesten van de bouwwereld in Den Haag die voor grote opstoppingen op de omliggende snelwegen leidden. Degenen die het er wel op waagden, konden rekenen op een hartelijke en inspirerende ontvangst van alle standhouders. Er werd enthousiast gekookt, er was veel te proeven en er waren verrassende producten en concepten te zien.

Klik hier voor de fotoreportage

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.