Jean-Baptiste Pinel, Primland:

De teelt en afzet van Franse Oscar kiwi's wordt steeds belangrijker

Binnenkort zullen de Franse groene kiwi’s worden geoogst. De eerste telers van Primland beginnen er deze week aan. “In vergelijking met vorig jaar zal de opbrengst iets groter zijn,” zegt directeur Jean Baptiste Pinel. “Dit is best een goede zaak, omdat het erop lijkt dat de Nieuw-Zeelandse kiwi's dit jaar niet lang op de markt zullen zijn. De laatste volumes worden volgende maand afgezet en dat is heel gebruikelijk. ” Vorig jaar zijn de kiwi's uit Nieuw-Zeeland langer op de markt gebleven en was het moeilijker om de nieuwe Franse kiwi’s af te zetten.

De Primland-kiwi's worden afgezet onder het merk Oscar. De eerste exportkiwi’s zullen vanaf november meteen op grote schaal worden geëxporteerd. Dit geeft de producten de tijd om in de containers te rijpen. “Voordat onze kiwi’s geoogst worden, zorgen we ervoor dat het suikerniveau hoog genoeg is. We weigeren fruit af te zetten dat niet zoet genoeg is. De kiwiwereld heeft kwaliteitsproducten nodig die de consument aanspreken. We zijn blij dat we het imago van het merk Oscar op die manier hebben kunnen versterken.”

Vlak vóór de Franse kiwi door Primland wordt geoogst, zet het bedrijf de Nergi baby-kiwi af. “De afzet van de Nergi baby-kiwi is bijna afgerond. Verder zijn we erg tevreden met de oogstopbrengst van de Franse kiwi’s. We hebben meer klanten en elk van hen koopt ook meer fruit in. In vergelijking met de hoeveelheid positieve feedback op concurrerende producten, hebben we meer positieve feedback op onze producten gekregen. De Nergi-kiwi is een ‘stabieler’ product. Blijkbaar bederven de concurrerende producten in de trays sneller dan die van ons. ”

Jean-Baptiste Pinel op de Fruit Attraction beurs in Madrid 

Aanwezigheid op de Fruit Attraction beurs
Primland was vorige aanwezig op de Fruit Attraction beurs in Madrid en was een van de eerste Franse deelnemers. “Omdat we in Spanje de Oscar-kiwi afzetten, is het belangrijk dat we letterlijk zichtbaar zijn en we onze Spaanse klanten ook letterlijk zien.” Jean Baptiste voegt eraan toe dat de beurs een steeds internationaler karakter krijgt. “Er waren nogal wat leveranciers van buiten Europa. Ze kwamen onder andere uit Thailand, Maleisië, Vietnam en China.”


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven