Nieuwe recyclebare kiwiverpakking gepresenteerd op Fruit Attraction

De bio-sector is altijd op zoek naar manieren om haar waarden nog beter tot uitdrukking te brengen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Voor het vinden van geschikte verpakkingsoplossingen kan dit echter een hele uitdaging zijn. 

"We streven er altijd naar om onze doelstelling nog duurzamer te worden te verwezenlijken. Dit jaar kozen we Fruit Attraction uit om onze nieuwe verpakking van kringloop papier en cellulosehydraat te presenteren," vertelt Philipp Breitenberger, salesmanager van de coöperatie Sapori di Marca. Deze coöperatie werd in 2015 opgericht en is de enige licentiehouder van het Italiaanse biologische kiwiras Kiwiny.

 Philipp Breitenberger en zijn Argentijnse partner Ignacio Rios.

"De papieren verpakking van Policart is biologisch afbreekbaar in een marien milieu en dient ter vervanging van plastic flowpacks. Door het productieproces te industrialiseren met Ulma-machines hoeft alleen het verpakkingsmateriaal te worden vervangen: kartonnen trays met inhoud van 500 gram en een biologisch afbreekbaar deksel van cellulose. We zijn in de biologische sector actief en menen dat we dus ecologisch verantwoorde oplossingen moeten ontwikkelen. Ik weet niet of dit de ultieme oplossing is maar deze verpakking is wel recyclebaar en laat geen resten achter."

"Fruit Attraction was de perfecte gelegenheid om deze verpakking te presenteren en de reacties waren positief. Onze kopers uit Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Azië vragen allemaal om plasticvrije verpakkingen."

Philipp zegt dat het kiwiseizoen 2019 over een aantal dagen van start gaat. De oogst zal kleiner zijn dan vorig jaar vanwege problemen tijdens de bloei en bestuiving. Het fruit heeft ongelijkmatige maten, waarbij het meeste fruit middelmatig tot klein is."

"Onze vaste markten zullen vooral de medium kiwi's ontvangen. Afnemers die grote maten eisen zullen te maken krijgen met ongelijkmatige en kleinere maten."  

Voor meer informatie: saporidimarca.eu


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven