Trage Europese knoflookmarkt vanwege zwakke vraag en groot aanbod

De export van Chinese knoflook is de laatste jaren fors gegroeid. Volgens een Italiaanse handelaar heeft de Chinese markt te lijden van speculatie en de bemoeienis van grote financiële spelers die de traditionele handelsstromen verstoren, die van oudsher gebaseerd zijn op vraag, aanbod, het weer en de kwaliteit en kwantiteit. 

"Dit jaar werd de markt hierdoor sterk beïnvloed en in tegenstelling tot de verwachtingen waren de prijzen gedurende de eerste twee maanden van het seizoen zeer hoog. Dit was opvallend omdat de prijzen eigenlijk laag zouden moeten zijn vanwege de grote voorraden uit 2018 en de toegenomen aanvoer in 2019."

Het resultaat was dat de prijzen die geraamd werden op €1,61-1,79 daalden naar €1,17-1,35 per kilo om vervolgens weer te stijgen naar de huidige €1,43-1,61 per kilo.

 

"Dit heeft zijn weerslag gehad op de Europese markt. Gedurende de eerste maanden was de afzet voor Spaanse telers prima, zowel in Europa als in Midden-en Zuid-Amerika. Momenteel is de Europese markt echter traag vanwege de zwakke vraag en grote voorraden. Helaas biedt deze situatie weinig zicht op verbetering tijdens de wintermaanden."

"Ondertussen is de afzet in Zuid-Amerika laag vanwege de beschikbaarheid van knoflook uit Argentinië. Ook uit Peru is de aanvoer van knoflook op gang gekomen. Dit land zal binnenkort beginnen met de export naar Europa, Midden- en Zuid-Amerika."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.