Italiaanse kaki's beleven goed seizoen

Met 6500 ton verwerkte kaki’s is de coöperatie Agrintesa de grootste in Italië met dit gewas. Kaki's in de sorteermachine

Directeur Cristian Moretti: "We zijn de oogst van de Kako Tipo aan het voltooien en we zitten op 60% van de Rojo Brillante. De oogst is, vergeleken met een normaal jaar, ongeveer 15% lager. De kwaliteit is zeer goed en de prijzen zijn meer dan redelijk", zegt Moretti.

Verpakking met 4 stuks, kaki Tipo

Agrintesa is een kakispecialist en richt zich op de Italiaanse geest ervan. "Ik denk dat dit gewas zich op de buitenlandse markten kan onderscheiden. Onze keten wordt voor beide rassen gecontroleerd en we hebben de rijptechnieken zodanig ontwikkeld dat alleen kaki’s met een uitstekende geur en smaak op de markt worden gebracht."

Cristian Moretti

Agrintesa richt zich op merken en één van de meest herkenbare zijn Valfrutta en Alegra. De segmentatie is breed wat betreft maat, herkomst en verpakking. Het grootste deel van de kaki’s wordt afgezet in Italië, maar er is ook enige export naar buurlanden.

"De Rojo Brillante wordt meestal naar het buitenland geëxporteerd. De nieuwe aanplanten bewegen zich echter in de richting van dit ras terwijl de reeds bestaande zich voornamelijk bezighouden met de verwerking van de Kaki Tipo."

Wat betreft de prijzen doet Moretti geen mededelingen. "Het seizoen is nog lang, het loopt tot eind december. De prijzen zijn momenteel goed en ik geloof dat Italiaanse telers dit nationale gewas met vertrouwen kunnen blijven afzetten."

Voor meer informatie:
Coop Agrintesa   
Via G. Galilei, 15
48018 Faenza (RA)
Tel: +39 0546.619111
Email: info@agrintesa.com
Web: www.agrintesa.it      

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven