Kroatische teler heeft succes met zoete aardappelspread "Batela"

Diana Prpic uit Brežani in Kroatië heeft het in 2003 het door haar oma Mara opgezette teeltbedrijf enkele jaren geleden overgenomen. Ze bedacht een zoete aardappelspread en de grappige naam "Batela" en die zette alles op zijn kop.

"Er is veel veranderd. En wat eigenlijk het meest veranderd is, is de manier waarop ik naar de markt kijk. Al snel deed ik mijn aanbod aan klanten op Facebook en momenteel hebben we meer dan 13.500 volgers. Zij erkenden allemaal de kwaliteit van onze producten. Ik verzend ze dan ook overal naartoe. Vooral watermeloenen en aardbeien- en frambozenproducten zijn bijzonder in trek. Er zijn zoveel orders dat ik me vaak afvraag of ik het naar Zagreb of Split zal sturen."

"We bedenken altijd iets nieuws. Lang geleden zijn we begonnen met het planten van verschillende soorten pompoenen en we hebben ook spaghetti courgette die bijzonder interessant is voor klanten. Ze beschrijft hoe je de courgette snijdt en hoe deze er uiteindelijk uitziet als echte spaghetti. Dit is slechts een van de culinaire hoogstandjes die je uit je eigen tuin kunt halen en die Diana gebruikt. Haar zoete aardappelspread, de zogenaamde "Batela", werd een grote hit en is sinds het einde van vorig jaar bijzonder populair. De vraag stijgt van maand tot maand en komt zelfs uit Australië en sinds kort ook uit Singapore.

"Ik experimenteerde met zoete aardappelen, kookte ze met ahornsiroop, voegde chocolade zonder geraffineerde suiker en daarna wat kokosolie toe. Ik heb 50 potten gemaakt en online gezet. Ik dacht: ik kijk wel wat er van komt. Alles werd meteen verkocht. Hoewel ik dacht dat we geen grote markt voor Batela zouden vinden, gebeurde het tegenovergestelde. De belangstelling voor deze spread groeit nog steeds. Batela heeft ons leven letterlijk op zijn kop gezet."

Bron: total-croatia-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven