"Nieuw appelras Red Moon verrast met rood vruchtvlees"

Red Moon is een appel met rood vruchtvlees die in Italië wordt geteeld en vermarkt door Clementi en Bio Meran en door Barolli Orchards in Australië.

Jürgen Braun, mede-eigenaar van KIKU Variety Management, het partnerbedrijf van Red Moon, was enthousiast na afloop van de vakbeurs Fruit Attraction. "In Madrid trokken onze Red Moon-appelen volop aandacht. We hebben onze verse appelen aan verschillende potentiële kopers uit diverse landen gepresenteerd. Met haar aantrekkelijk rood gekleurde vruchtvlees en het hoge gehalte aan anthocyanen sluit deze appel perfect aan bij de huidige consumententrends. 

Red Moon is een nieuw product dat opvalt en bedoeld is om consumenten aan te trekken en de afzet een boost te geven. Red Moon hoeft niet te concurreren binnen de toch al overvolle appelcategorie maar is een nieuw type appel die eigenschappen van  appelen, zachtfruit en granaatappelen combineert. 

Luis Clementi, technisch manager van Clementi en mede-eigenaar van het merk Red Moon: "Momenteel is Red Moon het enige 100% roodvlezige appelras dat in Italië wordt geteeld. We hebben al 100 hectare aangeplant in de regio's Alto Adige en Veneto. De huidige beschikbaarheid bedraagt 1.500 ton, waarvan een deel biologisch en biodynamisch is. Over een aantal dagen starten we met het verpakken van de appelen voor Duitsland, de Benelux en Scandinavië. De testen bij een aantal Italiaanse retailers gaan ook gewoon door en worden zelfs uitgebreid naar Spanje. Hier zullen we proeverijen en andere activiteiten organiseren om de consumenten kennis te laten maken met deze appel met zijn verrassende rode binnenkant."

Het Red Moon project bestaat uit meerdere segmenten: de verse consumptie, sap en een biologisch en biodynamisch product, die allemaal gericht zijn op de verrassende kleur en gezonde eigenschappen van het ras. Het appelras is bestand tegen schurft en zodoende ook duurzamer. Clementi en KIKU beloven ook in de toekomst weer verrassend uit de hoek te zullen komen. 

 

Voor meer informatie:

Simone Innerebner
Red Moon
Tel: +39 0471 660 640
Email: simone@kiku-apple.com
www.redmoon-apple.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.