Nieuwe logistieke oplossingen van Maersk vergemakkelijken de Peruaanse blauwebessenexport

De Maersk-groep past nieuwe end-to-end logistieke oplossingen aan, die een uitgebreid transport van het pakstation tot aan de eindbestemming mogelijk maken. Volgens het ministerie van Landbouw en Irrigatie (Minagri) steeg de blauwe bessenteelt in Peru tussen 2012 en 2018 met gemiddeld 206% per jaar. ,,Door de stijgende buitenlandse vraag zijn we bezig om hiervoor nieuwe logistieke oplossingen te zoeken,"  aldus Silvia Córdova, commercieel directeur van Sealand.

In die zin blijft Sealand, een Maersk-bedrijf, zijn diensten aanpassen om betrouwbare oplossingen te bieden met meer markt connectiviteit en meer serviceaanbod in het land, wat de integratie van Peruaanse telers in de grote markten van de Verenigde Staten, Europa en Azië bevordert.

Volgens Minagri bedroeg het areaal voor blauwe bessen tijdens seizoen 2017/18 7.884 ha, het grootste areaal in het noorden van het land, in La Libertad en Lambayeque. Córdova: "In beide regio's groeit de tuinbouw voortdurend. De belangrijkste teeltgebieden zijn Olmos en Chavimochic, waar het klimaat voor de blauwe bessen heel gunstig is."

Ze vertelde dat het product na de oogst volgens de eisen van de klant verpakt wordt. Daarna worden de blauwe bessen per container naar de eindbestemming verladen. "Sealand levert end-to-end logistieke oplossingen en wij kunnen het transport verzorgen van het pakstation naar het distributiecentrum op de plaats van  bestemming. Wij opereren vanuit de havens van Paita, Salaverry, Callao en Pisco.".

De directeur van Sealand zei dat de belangrijkste bestemmingen voor blauwe bessen momenteel Europa en de Verenigde Staten zijn en de meest gebruikte aankomsthavens zijn: Rotterdam, Philadelphia en Los Angeles. Ze voegde er echter aan toe dat Azië een markt is die dynamisch groeit.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven