Miguel Gonzalez over vijf jaar MG Fruit:

"Keuze voor beperkt assortiment en uitbesteden logistiek vergt lef maar het concept bewijst zich"

Tholen - Vandaag blaast MG Fruit vijf kaarsjes uit. Het bedrijf werd vijf jaar terug opgericht door Maaike en Miguel Gonzalez, die eerder al ruim dertig jaar actief was binnen de Nederlandse AGF-handel. "In het verleden voerden veel handelaren een totaalpakket, maar tegenwoordig geloof ik meer in een beperkt en gericht assortiment waarvan klanten je kennen. De kracht van het concept van MG Fruit is specialisme. Dat heeft zich de afgelopen vijf jaar bewezen. Maar het vergt wel lef om die keuzes te maken."

Meloenen, watermeloenen, ananas, citrus en druiven zijn de producten waar MG Fruit bekend om wil zijn. "Dat vullen wij aan met Spaanse producten dankzij mijn jarenlange relaties, maar die genoemde producten zijn jaarrond onze core business", vertelt Miguel. Centraal- en Zuid-Amerika, Marokko en Spanje zijn de belangrijkste sourcinggebieden voor de importeur. De klantenkring bestaat uit grossiers in binnen- en buitenland als supermarkten door heel Europa 

Had Miguel voorheen een groot pand tot zijn beschikking, tegenwoordig besteedt hij de hele logistieke operatie uit aan dienstverlener Kivits-Goes, waarbij hij de benodigde kantoorruimte huurt. "De marges in de AGF-handel zijn niet meer zo groot als vroeger. Voorheen konden 'traders' zich een groot pand permitteren, maar in deze tijden moet je goed op je kosten leggen. Bovendien denk ik dat gespecialiseerde bedrijven nog beter in staat zijn om jou de juiste logistieke service te verlenen. Wij zijn bijzonder gelukkig met deze samenwerking. Hierdoor kunnen wij ons richten op het werk waar wij goed in zijn: het importeren en verkopen van een beperkt assortiment fruit met vaste merken, waarmee onze klanten zich kunnen identificeren."

Het team van MG Fruit bestaat inmiddels uit zes mensen. "Vijf jonge mensen en ik als senior erbij", lacht Miguel. "Ik ben hartstikke trots op het team en hoop nog lang mijn ervaring met het team te delen. Ik heb het altijd prachtig gevonden om jonge mensen op te leiden en voel me een gelukkig mens om nu mijn ervaring over te dragen aan de nieuwe generatie. Zolang ik de gezondheid heb en het team en ik vinden dat ik nog van toegevoegde waarde ben voor het bedrijf, blijf ik bij het bedrijf betrokken. Ik kan nog wel twintig jaar mee."

Voor meer informatie:
Miguel Gonzalez
MG Fruit
Handelscentrum ZHZ 49-60
2991 LD Barendrecht
Tel: 0180-745470
Mob: 06-51267933
miguel@mgfruit.nl 
www.mgfruit.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven