Bufferparkeerlocaties worden ontmanteld

Havenbedrijf Rotterdam schaalt Brexit maatregelen af

Op advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Havenbedrijf Rotterdam zijn no-deal Brexit voorbereidingsmaatregelen weer in de ijskast gezet. Aanleiding hiervoor is dat de lidstaten van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk overeenstemming hebben bereikt over het verlengen van de uittredingstermijn tot 31 januari 2020.

Concreet betekent dit dat met ingang van heden de bufferparkeerlocaties weer worden ontmanteld voor vrachtwagens die als gevolg van Brexit hun papieren niet in orde hebben. Een overzicht van de tijdelijke bufferparkeerlocaties is hier te vinden. 

Uitstel betekent echter geen afstel. En hoewel uitstel van uittreding perspectief biedt op een ordelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, blijft een no-deal Brexit nog steeds mogelijk op 31 januari 2020. Havenbedrijf Rotterdam wil er daarom op blijven hameren dat exporteurs en importeurs hun lading digitaal vooraanmelden via Portbase, een digitale oplossing in de Nederlandse havens die ervoor zorgt dat lading ook na Brexit snel via Nederlandse havens vervoerd kan worden.

Bron: Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.