Kühling Fruchthandel presenteert uitgebreid verpakkingsassortiment op ExpoSE 2019

"GeschmacksTRESOR 2.0 speciaal voor retail en boerderijwinkels"

De GeschmacksTRESOR was één van de belangrijkste blikvangers tijdens de ExpoSE van afgelopen jaar. Nadat de slimme verpakkingsoplossing voor geschilde asperges voor het eerst gepresenteerd werd, kwam er een enorme respons, bevestigt het management van het licentiedragende Duitse bedrijf Kühling Fruchthandel. Nu volgt de volgende stap want precies een jaar na de officiële lancering presenteert het familiebedrijf uit Emstek de geoptimaliseerde versie van het nieuwe verpakkingsconcept.


Lena Kühling presenteerde de GeschmacksTRESOR voor het eerst op de ExpoSE 2018. 

GeschmacksTRESOR 2.0
Het idee achter het verpakkingsalternatief is nog steeds om de aspergesector een zinvol verpakkingsalternatief ter beschikking te stellen. Een verpakkingsalternatief dat zowel rekening houdt met de kwaliteitseisen van de telers alsook met de milieuwensen van de klanten. Het principe van het concept is dus hetzelfde gebleven: de geschilde asperge kan worden verpakt in speciaal papier dat versmolten wordt. Op deze wijze kan de directe verkoper of handelaar zijn klanten lang aanhoudende versheid bieden. De oplossing brengt uiteindelijk zowel bij geschilde alsook bij ongeschilde asperges minder kunststofafval met zich mee vergeleken bij andere verpakkingsoplossingen. Daarnaast is de GeschmacksTRESOR naar verhouding voordeliger en de plaatsbesparende opslag van de verpakking wordt gegarandeerd.

Desondanks werden er enkele verbeteringen doorgevoerd nadat telers die de GeschmacksTRESOR in het dagelijks gebruik getest hebben, zijn ondervraagd naar hun ervaringen. Ten eerste werd de snelheid van de verpakkingsmethode aanzienlijk geoptimaliseerd: het is nu mogelijk om de aspergeverpakking binnen circa twee seconden te versmelten en daarnaast werd ook het design herzien. "Door de nieuwe zakken met kijkvenster voor geschilde asperges is deze oplossing nu nog beter geschikt voor de verkoop in de retail of in boerderijwinkels." Bovendien hebben we nieuwe toebehoren om het gebruik verder te vereenvoudigen“, legt Lena Kühling van Kühling Fruchthandel uit. "We verheugen ons erop de noviteiten te presenteren", aldus Lena. "Op de expoSE zullen er dit jaar daarom ook weer aantrekkelijke beursaanbiedingen zijn."


Vouwmandjes zijn bijzonder goed geschikt voor steenfruit en bessen.

Vouwmandjes & kartonnen schaaltjes
Naast de geoptimaliseerde GeschmacksTRESOR neemt het familiebedrijf, dat gevestigd is in het Oldenburger Münsterland, ook twee verdere verpakkingsnoviteiten mee naar de beurs. Er worden ook nieuwe vouwmandjes uit 100% papier gepresenteerd. Het milieuvriendelijke alternatief is voorlopig in de gebruikelijke groottes 1,0 tot 2,5 kg verkrijgbaar en beschikt over stabiele handgrepen uit karton. Het concept biedt de klanten niet alleen meervoudig gebruik, maar het is ook een uitstekende reclamedrager, vertelt Lena. "De gehele mand inclusief handgreep is naar wens van de klant bedrukbaar. Door de geoptimaliseerde afmetingen van de nieuwe 1 kg mandjes past deze verpakkingsoplossing echter ook perfect in 60x40-kratten“.


Tot slot zal het bedrijf nog een derde verpakking presenteren, namelijk kartonnen schaaltjes in een nieuw design. Het gaat hierbij om de reeds bekende kartonnen schaaltjes in vintage stijl, bevestigt Lena op aanvraag. "Na de goede feedback in seizoen 2019 hebben we het product als standaardvariant in het assortiment opgenomen." De gangbare groottes 500 gram en 250 gram zijn nu altijd op voorraad, aanvullend zijn de 125 gram tot 1.000 gram schaaltjes individueel bestelbaar. Compleet nieuw in het assortiment zijn ook 200 gram en 400 gram schaaltjes uit golfkarton, luidt het afsluitend. 


Vouwmandjes passen perfect in grote kratten van 60x40 cm

Bezoek het bedrijf op de ExpoSE (hal 1, A10)

Voor meer informatie:
Kühling Fruchthandel KG
Lena Kühling
Nordallee 11
ecopark, 49685 Emstek
Telefoon: +49 4473 922774 -0
Telefax: +49 4473 92774 -29
E-mail: info@kuehling-fruchthandel.de 
www.kuehling-fruchthandel.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven