Verladingen begin november

7.000 ton Egyptische uien voor Bangladesh

Minister van handel Tipu Munshi noemde maandag dat de eerste week van november 7.000 à 8.000 ton uien uit Egypte zal arriveren. Hij voegde eraan toe dat de kans op prijsdalingen klein is totdat de partijen binnen zijn. 

Hij sprak met verslaggevers nadat hij het evenement Business Confidence Survey 2019 bijgewoond had dat door Business Initiative Leading Development (BUILD) in een hotel was georganiseerd. "Hopelijk zal er een positieve impact op de markt zijn wanneer de nieuwe partijen uien binnenkomen."

Hij zei dat de kosten van de importuien uit Myanmar stegen van         € 0,44/kg twee weken geleden naar € 0,74/kg afgelopen maandag.

Hij noemde dat zijn land afhankelijk is van de uienimport uit India om te voldoen aan het tekort van 700.000 à 800.000 ton uien in het land. Tipu Munshi vertelde dat ze erover denken de binnenlandse teelt te laten stijgen om een dergelijke crisis in de toekomst te voorkomen. 

Hij beweerde dat een groep gewetenloze zakenmensen achter de kunstmatige uiencrisis zit. Volgens hem hebben 2.000 handelaren tot nu toe een boete gekregen. Ondertussen vermeldde het ministerie van handel dat ze verwachten dat de verhitte uienmarkt de komende paar dagen zal afkoelen wanneer grote partijen uien uit verschillende landen binnenkomen. Enkele grote importeurs importeren uien in grote hoeveelheden uit Egypte en Turkije op verzoek van het ministerie van handel. 

Bron: en.prothomalo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven