Keniaanse gouverneur deelt gratis macadamia en avocado plantgoed uit

De regering van het Keniaanse Meru County heeft telers gevraagd om hun voordeel te doen met het gratis avocado en macadamia zaailingenprogramma. Gouverneur Kiraitu Murungi zei dat zijn regering al meer dan 200.000 zaailingen uit heeft gedeeld sinds het begin van het jaar. 

Murungi sprak op de Gankondi Mixed Day Secondary School in Zuid-Imenti  tijdens een tour om de voortgang van de waterprojecten te bekijken. "Telers zouden hun voordeel moeten doen met de aanhoudende regen en de gratis zaailingen door avocado´s en macadamia´s te planten. Mijn regering werkt samen met de nationale overheid  om water te leveren via waterbassins, irrigatie projecten, boorgaten en gemeenschapsprojecten."

De gouverneur vertelde dat zijn regering vooral de regionale telers op het oog heeft die te lijden hebben onder voedingsgebrek in een poging om hen financieel te helpen via winstgevende afzet en klasse 1 gewassen. 

Kiraitu werd vergezeld door senator Mithika Linturi en minister Kathuri Murungi en vertelde dat het Mweru Umoja Irrigation Development project zijn voltooiing nadert. 

Bron: standardmedia.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven