Nigeria importeert jaarlijks 1,1 mln ton uien

Nigeria importeert elk jaar 1,1 mln ton uien, ondanks dat het land na Egypte de tweede grootste uienteler in Afrika is. De voorzitter van de Regional Observatory of the Onion Sector in West and Central Africa, Mustapha Khadiri, verklaarde dit afgelopen maandag tijdens een algemene vergadering in Sokoto. 

Hij merkte op dat Nigeria jaarlijks 2,5 mln ton uien nodig heeft en maar 1,4 mln ton teelt. Khadiri beschreef de sluiting van de Nigeriaanse grens als een grote boost voor uientelers in het land. Volgens hem is deze beslissing een zegen voor het land, omdat het helpt om zelfvoorzienend te worden wat betreft tuinbouwproducten en dan vooral in uien. 

"De sluiting dwingt de telers nu, en dan vooral de uientelers, om genoeg voor de lokale consumptie te telen. Maar we kunnen niet aan het feit ontkomen dat het besluit hard aankomt bij uientelers en handelaren in Afrikaanse landen."

Volgens shipsandports.com.ng¸ zei de secretaris van de Onion Producers and Marketers Association of Nigeria, Aliyu Isah Maitasamu, dat Nigeria € 378 mln aan uienexport zou kunnen genereren als er na de oogst niet zo veel van de opbrengst verloren zou gaan. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven