Francis Binst, Binst Breeding & Selection

“Alegria staat al in de top vijf Belgische aardappelrassen”

Tholen – Binst Breeding & Selection promootte tijdens de Fruit Attraction in Madrid haar aardappelrassen waaronder de rassen Gala en Alegria. “We zien dat de nieuwe aardappelrassen de oude en late rassen aan het vervangen zijn”, vertelt Francis Binst van Binst Breeding & Selection. “Bintje was jaren geleden één van de grootste rassen, maar dat is momenteel op zijn retour. De oudere rassen kunnen gewoonweg niet meer mee en hebben te veel problemen wat de teler veel zorgen en arbeid kost. Ook de late rassen worden veelal vervangen. Door de hitte van de zomer en de hevige regenval van de afgelopen weken hebben de late rassen heel wat problemen gehad. Door minder gebruik te maken van late rassen verminder je het risico van het klimaat waar we de laatste jaren veel last van hebben.”


Francis Binst en Katrien Van De Winckel

“Het aardappelras Alegria doet het de laatste jaren ontzettend goed in België en dat aandeel groeit nog altijd. Ook in Spanje en de andere Europese landen doet het ras het ontzettend goed. Alegria is een vroeg en veelzijdig aardappelras, zowel geschikt voor de versmarkt als voor de frietindustrie. Het ras heeft een hoge opbrengst en is zeer resistent tegen diverse virussen en schurft. Maar ook onze andere rassen doen het erg goed. We merken dat de markt evolueert en zoekt naar betere, sterkere en mooiere rassen met goede eigenschappen, maar ook met een mooie presentatie”, besluit Francis.

Voor meer informatie:
Francis Binst
Binst Breeding & Selection
Cokeriestraat 20
1850 Grimbergen
+ 32 (0)2 251 90 25
francis@binst.be  
www.binst.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.