Biologische kiwi's van Dorì bezig met opmars

Dorì heeft in 2019 350 ton biologische gele kiwi’s op de markt gebracht. Giampaolo Dal Pane was namens het bedrijf aanwezig tijdens Fruit Attraction in Madrid .

Biologische gele kiwi's van Dorì in een doos

"Dit is het eerste jaar dat we een aanzienlijk aantal hebben geteeld, vooral in de regio Veneto, omdat we daar een speciaal pakstation- en verpakkingslijn hebben. Er is veel belangstelling en we zijn tevreden met alle aanvragen die tot nu toe zijn gedaan", zegt Dal Pane.

Giampaolo Dal Pane

Met name de biologische kiwi’s van Dorì zijn populair op de Italiaanse markt, de grote winkelketens en op de Franse en Duitse markt.

Rode kiwi's in een speciale verpakking

"De prijzen zijn interessant. Het telen van biologische kiwi's is moeilijk en de telers moeten zeer bekwaam zijn. In het voorjaar moesten er bijvoorbeeld meerdere projecten worden opgestart om de bloesem te drogen nadat het regende om zo de bestuiving te vergemakkelijken", zegt Dal Pane.

Op dit moment zijn de prijzen van biologische kiwi's 20-30% hoger dan die van de gangbare, wat een eerlijke winst voor de telers garandeert.

Op de beurs presenteerde Dal Pane ook rode kiwi's. "Er zijn nog weinig hoeveelheden beschikbaar, omdat we zijn begonnen met een laag profiel. We hebben bijna alles afgezet en de hoeveelheden zouden vanaf volgend jaar moeten toenemen."


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven