Freshuelva waarschuwt voor het verschil in marktprijs en consumptie van blauwe bessen

De Association of Producers and Exporters of Strawberry of Huelva,  Freshuelva heeft gewaarschuwd dat de consumptie van blauwe bessen niet overeenkomt met de hoge prijs waarvoor ze verkocht worden in grote steden. Dit werd gezegd naar aanleiding van een analyse van het blauwe bessencomité van Freshuelva over een campagne die nu zijn meest bepalende maand ingaat.

Het blauwe bessencomité heeft erop gewezen dat deze kloof zich ook voordoet tussen de hoge prijzen van het fruit op markten en het geringe bedrag dat aan de boer wordt betaald, dat nauwelijks voldoende is om de productiekosten te dekken.

Het Cranberrycomité heeft ervoor gewaarschuwd dat dit ertoe kan leiden dat boeren hun kavels verlaten en dat de campagne vóór de gebruikelijke maand juni zal eindigen. Daarom is dit hét moment om de consument een aantrekkelijke prijs te bieden om de bessen betaalbaarder te maken, met als doel een groei van de consumptie, ook in de toekomst.

Freshuelva werkt al jaren aan de uitvoering van campagnes om de consumptie van dit fruit met zijn talloze gezonde kwaliteiten te verhogen, omdat er op de markt nog weinig vraag is naar blauwe bessen, ondanks zijn potentieel. Daarnaast wacht Huelva op het antwoord van het ministerie van Landbouw om de procedures in gang te zetten om de blauwe bessen ook naar andere markten te kunnen exporteren, die net zo groot en belangrijk als de Chinese markt zijn.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven