Nedato investeert in nieuwe verpakkingslijn

Sinds 1 oktober draait de nieuwe verpakkingslijn van JASA bij Nedato in Oud-Beijerland. Het bedrijf voegt de nieuwe verpakkingsmachine toe aan het huidige machinepark om in te spelen op de vraag naar kleinere verpakkingen vanuit de retail. "De vraag verandert, klanten willen kleinere verpakkingseenheden en duurzame verpakkingen, zoals verpakkingen van rietsuiker of papier. Met de nieuwe verpakkingsmachine wil we dit nu mogelijk maken", aldus Nedato. 


Colomba aardappelen in Doypack

Veranderende markt
Het aandeel kleinverpakkingen (< 2kg) wordt steeds groter in zowel binnen- als buitenland. Hierbij maakt de verpakkingseenheid <1kg als een van de weinige verpakkingsvormen een groei door. Deze kleine verpakkingen zijn vooral in trek bij de eenpersoonshuishoudens, maar ook bij jonge gezinnen. Om aan de vraag vanuit de markt te voldoen, heeft Nedato geïnvesteerd in een nieuwe, verticale, gebruikersvriendelijke JASA machine. Deze machine kan volgens Nedato ook gebruikt worden voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verpakken. "De consument wil minder plastic verpakkingen en gaat op zoek naar alternatieven. Met de nieuwe JASA machine is het mogelijk om te verpakken in folie van rietsuiker en een verpakking van papier zonder plastic coating. De investering past in onze groeistrategie."

Huidig assortiment
Nedato heeft ervoor gekozen om het huidig assortiment aardappelen te verpakken in de Doypack, een rechtopstaande verpakking. Om die reden is het nu mogelijk om grotere aardappelen in te pakken. Dit was volgens het bedrijf een van de wensen van de klant. De folie, die gebruikt wordt, is folie met een lichte inkleuring om groen en kieming te voorkomen. De verpakking is luchtdicht geseald om de houdbaarheid te vergroten en voedselverspilling tegen te gaan. De verpakking kan bij het plastic afval en is recyclebaar. Met deze nieuwe verpakkingsmachine wil Nedato een stapje zetten in de verdere verduurzaming van haar verpakte producten.

Voor meer informatie:
Nedato 
T: 0186-645980
E: sales@nedato.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.