Bel met de Banana Phone en red gorilla's in Congo en Rwanda

De Banana Phone, de eerste mobiele telefoon die compatibel is met zowel Android- als iPhone-apparaten en virtuele assistenten zoals Siri van Apple of Ok Google, is reeds beschikbaar op de markt. Het accessoire heeft de vorm, zoals de naam al aangeeft, van een banaan. Zo kan de gebruiker met een leuk formaat bellen en andere functies uitvoeren. Door het eenvoudige ontwerp is de banaantelefoon zeer handig in het gebruik en kunnen de functies snel en gemakkelijk aangeleerd worden.

Het accessoire kan je opladen met een micro-USB-kabel en de autonomie in gesprek bedraagt twintig uur. De verpakking bestaat honderd procent uit karton en is volledig recyclebaar.

Het apparaat werd ontworpen met een ecologische doelstelling. Op de website van het bedrijf wordt er gesproken over een ethisch basisprincipe. Zo wordt er volgens het bedrijf in het productieproces gebruik gemaakt van conflictvrije mineralen voor de Qualcomm-microprocessors en van 100% gerecyclede ABS-kunststoffen.

Volgens de verantwoordelijken is ook 1% van de omzet van de onderneming bestemd voor het International Gorilla Conservation Programme, dat zich inzet voor het behoud van de mensapen in Congo en Rwanda.

De Banana Phone is reeds beschikbaar op de markt. De eerste modellen kunnen al gekocht worden via onlinewinkels maar ook in meerdere fysieke handelszaken. Het Amerikaanse Amazon heeft inmiddels in meer dan honderd landen verkopen geregistreerd.

Momenteel kost het accessoire 36 euro. In Spanje is de Banana Phone nog niet beschikbaar, maar men verwacht dat daar in de komende maanden verandering in komt.

Bron: viatea.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven