Italiaanse frambozenoogst van start

"Het herfst frambozencampagne bij het Italiaanse Cooperativa Sole is een aantal dagen geleden van start gegaan. Dit jaar is het areaal meer dan verdubbeld: van 10 hectare vorig jaar naar 25 hectare dit seizoen. De coöperatie combineert biologische landbouw en geïntegreerde teeltpraktijken en dit geldt ook voor frambozen," zegt Pietro Ciardiello, directeur van de coöperatie.

Pietro Ciardiello

"Om de frambozen tot januari te kunnen oogsten, is een teeltprogramma gemaakt met de aanplant van 200.000 planten in polytunnels, waarbij het verplanten plaats vond van juni tot half juli. Het warme weer in juli heeft een behoorlijke invloed gehad op zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de bloesem. In deze fase hebben de bestuivers de vruchtzetting en de kwaliteit ervan positief beïnvloed. Al deze factoren hebben bijgedragen tot een hoge productiviteit. Vergeleken met voorgaande jaren wordt een productiestijging van 20% geschat ", zegt Carlo Coscetta, technicus bij Cooperativa Sole.

 

"Het oogsten is begin oktober van start gegaan en op dit moment wordt het potentieel geschat op ongeveer 40%, terwijl de piek medio november zal worden bereikt met vanaf dat moment een geleidelijke daling."

"De frambozenteelt heeft hoge teeltkosten, maar op dit moment is de handmatige oogst met 30% het meest van invloed op de kostprijs."

"Vorig jaar hebben we sporadische gevallen van fruitvlieg, maar dit jaar is het aantal significant gestegen. Dit bestraft de vroege oogst, maar heeft geen invloed op de herfstoogst. We maken ons zorgen over de zomercyclus van volgend jaar."

"Dit is het vijfde jaar dat Cooperativa Sole frambozen op de markt zet onder het merk Chicche di Natura. Onze leden hebben dit project van harte verwelkomd, waardoor we een leidende rol in de Italiaanse en internationale markt hebben.
Met het oog op de toekomst willen we ons assortiment completeren, zowel voor de geïntegreerde als de biologische oogst", concludeert Ciardiello.

Voor meer informatie:
Cooperativa Sole
Via Prov.le Parete - Tre Ponti
Parete (CE)
Tel.: (+39) 081 5036887
Fax: (+39) 081 5035111
Email: info@coopsole.it
Web: www.coopsole.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven