"Dominicaanse Republiek heeft logistiek voordeel op Costa Rica en Mexico"

De locatie van de Dominicaanse Republiek is optimaal voor de export van ananas naar de oostkust van de VS. Príamo Molina van Asopropimopla: "De Dominicaanse Republiek heeft een logistiek voordeel. Onze ladingen kunnen binnen 2 à 3 dagen in Miami en binnen 5 à 7 dagen in New York zijn. Dat is sneller dan de Mexicaanse en Costa Ricaanse producten, waardoor de Amerikaanse markt ideaal voor ons zou zijn."

Het bedrijf heeft een uniek concept legt Molina uit. "Asopropimopla is een non-profit organisatie die als doel heeft bij te dragen aan de ontwikkeling en verbetering van de levensomstandigheden van de leden van onze gemeenschap in politiek, economisch, sociaal en cultureel opzicht. We werken in een van de armste delen van de Dominicaanse Republiek en we hebben een overvloed aan banen gecreëerd in het gebied met 40 directe banen, 150 neven banen en 392 telers, waaronder veel vrouwen. Elke teler is verbonden aan een sociale partner en alle producten worden geteeld via unieke specificaties."

Het bedrijf verlaadde z'n eerste container Sweet Crown ananas twee weken geleden naar de VS, maar ze hebben nog geen vaste klanten. "We hebben potentiële klanten, maar we zitten nu nog steeds in de besprekingsfase. In het verleden was het voor ons moeilijk om naar de VS te exporteren omdat we niet jaarrond telen. We hebben de mogelijkheid om jaarrond te telen en daardoor werken we momenteel erg hard aan het ontwikkelen van een schema dat ons de gelegenheid geeft om jaarrond te telen zodat we goede programma's in de VS kunnen vinden."

Momenteel is de grootste markt van het bedrijf in Europa. "We exporteren 20 pallets per week naar Spanje, Italië en Frankrijk. De Dominicaanse Republiek heeft het voordeel dat er veel toeristen komen en daardoor gaan er constant veel vluchten tussen ons en Europa heen en weer. Hierdoor kunnen we gemakkelijk via luchtvracht, waar de Europese markten om vragen, verladen. Het probleem is dat de vraag van de Europese markt niet zo groot is. Ons huidige aanbod overtreft de vraag en daarom willen we onze export naar de VS uitbreiden."

Molina: “Ik denk dat de Dominicaanse ananas gemakkelijk zou kunnen concurreren met de Costa Ricaanse en Mexicaanse producten. Ik geloof in de kwaliteit van ons product. De Dominicaanse Republiek heeft meer uren zonlicht dan de andere twee landen en dat is heel goed voor ananas, omdat het de zoetheid van het fruit helpt ontwikkelen. Ananas heeft een bijzondere groeiwijze, waardoor ons bedrijf veel ruimte voor de teelt heeft. Daarom zoeken we zakenpartners in de VS die met ons willen groeien. Wij willen samen kunnen groeien."

Voor meer informatie:
Príamo Molina
Asopropimopla
Tel: +1 809 963 0131
Email: p.molina@asopropimopla.org  
www.asopropimopla.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.