Sormac breidt garantie lagerconstructie uit

Lagers die gebruikt worden in de voedselverwerkende industrie moeten aan bijzondere eisen voldoen. Zo moeten bij voorkeur de lagers buiten het voedselbereidingsgebied geplaatst worden en goed te reinigen zijn. Met de serie SC centrifuges voldoet Sormac aan deze voorwaarden. Het bedrijf wil nu een stapje verder gaan door de garantie op haar lagerconstructie uit te breiden. 


De trommel van de SC centrifuges hangt vrij in riemen door middel van een gepatenteerde driepuntsophanging en wordt magnetisch gepositioneerd. Het functioneren van deze constructie is van groot belang voor het bereiken van het beoogde resultaat: een droog en uniform product en een rustig draaiende machine met hoge capaciteit. De belasting van de lagers in deze constructie is groot. Om de frequentie van onderhoud te beperken, heeft Sormac gekozen voor hermetisch gesloten lagers. Deze hoeven niet gesmeerd te worden, waardoor er nooit smeermiddel bij het verwerkte product hoeft te komen.

"Deze onderhoudsvrije lagers hebben zich in de afgelopen 15 jaar bewezen", aldus Sormac. "Klanten waarderen de SC centrifuges om de hoge capaciteit, makkelijke reiniging en betrouwbaarheid. Er zijn zelfs enkele klanten waarbij de SC centrifuges al 10 jaar draaien zonder vervanging van de lagers." Sormac heeft daarom ook besloten om de garantie op deze lagerconstructie uit te breiden naar 10.000 bedrijfsuren met een maximum van 5 jaar na uitlevering. Deze garantieregeling geldt op alle SC centrifuges die sinds januari 2019 uitgeleverd zijn.

Voor meer informatie:
Sormac
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
T: +31 (0)77 351 8444
www.sormac.nl 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.