Marqt-oprichters teleurgesteld in uitspraak rechter, maar moeten aandelen afstaan

De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren bepaald dat de oprichters van Marqt, Quirijn Bolle en Meike Beeren, in moeten stemmen met de overname door Ekoplaza. Zij moeten hun aandelen afstaan.

Quirijn Bolle en Meike Beeren hadden de rechtszaak aangespannen om meer tijd te krijgen om hun eigen overnamebod rond te krijgen, maar de rechter bepaalde dat het niet noodzakelijk was om het verkoopproces te verlengen.

“We zijn teleurgesteld over deze uitspraak”, laten de oprichters Bolle en Beeren via een woordvoerder weten. “We krijgen op dit moment niet de mogelijkheid om ons bod voor Marqt te formaliseren. Dat blijft volgens ons het beste voorstel met duidelijke en concrete voordelen voor alle betrokkenen, zoals medewerkers, leveranciers en klanten. We beraden ons nog op verdere opties,” is te lezen in Het Parool.

De advocaat van Triodos en Social Impact Ventues, Marcel Evers van Evers Soerjatin, laat aan het NRC weten dat zijn cliënten 'verheugd' zijn en dat deze uitspraak 'in het belang van Marqt' is.

Daar is de directie van de supermarktketen het mee eens, zo blijkt uit hun reactie. Een woordvoerder mailt dat de uitspraak 'bekrachtigt' dat er een 'zeer zorgvuldig biedingsproces' heeft plaatsgevonden. Marqt zal nu 'volle medewerking verlenen' aan de overname door Udea.

Bron: NRC en Het Parool


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.