Aziatische wants zorgt voor veel schade in Italië

"De monitoring van de Aziatische wants in Italië wordt uitgevoerd met 70 vallen. bij hazelnoten. Tot nu toe is de situatie vrij verontrustend", zegt Fabrizio Galliati, voorzitter van Coldiretti Torino. 

"In de provincies Turijn en Asti is vastgesteld dat meer dan 40% van de gewassen is beschadigd, gevolgd door de provincie Alessandria met 20-30% en Cuneo met 15-20%. De bestrijding moet worden verbeterd, omdat het introduceren van specifieke parasieten (zoals de samoerai-wesp) verboden is", zegt Galliati.

"De afgelopen dagen heeft minister Teresa Bellanova €80 mln beschikbaar gesteld om getroffen telers te helpen. Ze meldt dat ze ook werkt aan de mogelijkheid om de betaling van de hypotheken van de getroffen telers uit te stellen."

"Het probleem heeft alle regio's in Noord-Italië getroffen en en had betrekking op hazelnoten, appelen, peren, kiwi's, perziken, kersen en abrikozen. Coldiretti eist noodinterventies om hand in hand te gaan met maatregelen om bureaucratische vertragingen in de strijd tegen het insect te overwinnen, waaronder het introduceren van samurai-wespen, een natuurlijke vijand van de aziatische wants", concludeert Galliati.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven