Frank Apotheker:

"We verkopen in Noord-Nederland steeds meer mango's en avocado's, maar spekbonen zijn favoriet"

Tholen - De vraag naar wintergroenten is volgens Frank Apotheker van de gelijknamige AGF-groothandel uit Groningen nog niet echt losgebarsten. "Zuurkool is in deze tijd altijd wel actueel, daar komt nu wat meer vraag naar. Ook prei is een redelijke hardloper, al was die lange tijd niet al te duur. De huidige inkoopprijs rond de 45 cent is nog wel acceptabel. Ook boerenkool is beschikbaar, maar die wordt ongesneden toch steeds lastiger te verkopen."

Op het gebied van importfruit doen met name de Spaanse mandarijnen het goed. "We hebben de eerste Clementines binnen en die zijn al redelijk op smaak. Ook de Satsuma's zijn goed van kwaliteit. Naar mandarijnen is altijd wel vraag in deze periode, die zijn altijd goed als Vitamine C-injectie. De vraag naar sinaasappelen vind ik momenteel wat minder", aldus Frank. "Naar exoten als mango's en avocado's zien we ook steeds meer vraag. Die ligt echt significant hoger dan een aantal jaren geleden."

Gevraagd naar een product dat echt specifiek in Noord-Nederland in de smaak valt, komt de groothandelaar uit op spekbonen. "Dat is een echte Groningse specialiteit. We betrekken deze van een teler uit de buurt. We hebben deze van augustus tot begin oktober en verkopen er toch nog zo'n 15 ton van. Het is een heel specifiek artikel en een bewerkelijke teelt, maar gelukkig zijn dit jaar de prijzen wel goed geweest."

Voor meer informatie:
Apotheker
De Hallen 8, Fresh & Foodcenter
9723 TW Groningen
Tel: 050-5251744
info@apothekergroothandelbv.nl
www.apothekergroothandelbv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven