Jumbo op schema met PlanetProof-gecertificeerd fruit

Supermarktorganisatie Jumbo ligt op schema om aan het einde van dit jaar PlanetProof-gecertificeerd fruit in de schappen te hebben liggen, zo meldt de NFO. Daarmee voltooit het bedrijf dit jaar een inhaalslag. Vorig jaar was het streven om 80% van het assortiment groenten en fruit PlanetProof-gecertificeerd te laten zijn. Door de droogte en de stagnatie in het hardfruit, kwam dat aandeel uit op 60%. Vorige week bedroeg het percentage PlanetProof-product circa 90%, zo liet de supermarktketen weten.

Er worden sindsdien nog volop fruitteeltbedrijven geauditeerd voor het keurmerk PlanetProof. Dat gebeurt onder andere bij The Greenery, een belangrijke leverancier van Jumbo. De ambitie van de keten om alle groenten en fruit voor de jaarwisseling PlanetProof te laten zijn komt binnen handbereik. Jumbo wil met de leveranciers afspraken maken op de lange termijn met bijbehorende inkoopprijs om duurzamer produceren mogelijk te maken.

Bron: NFO 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.