Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edwin van Leeuwen, Valstar Holland:

"Europese vraag naar zoete bataten flink toegenomen"

Tholen - Ruim vier jaar geleden introduceerde Valstar Holland zoete bataten uit North Carolina (VS) onder de merknaam 'Discovered' op de Europese markt. "We zien de consumptie van de oranjevlezige zoete aardappelen jaarlijks behoorlijk toenemen. Hiernaast zijn er van dezelfde teler ook paars- en witvlezige zoete aardappelen beschikbaar", zegt Edwin van Leeuwen.



De eerste paarsvlezige zoete aardappelen worden medio januari verwacht, terwijl de witvlezige al beschikbaar zijn. Het Verenigd Koninkrijk is nog altijd de grootste Europese afnemer van zoete aardappelen, maar deze exoot vindt momenteel zijn weg door heel Europa", vertelt Edwin.



De zoete bataten worden van augustus tot november in de VS geoogst en zijn jaarrond leverbaar. Valstar importeert als gevolg van een toegenomen vraag grotere volumes dan het vorige seizoen. "Wij krijgen wekelijks aanvoer binnen. Momenteel zijn ook de laatste Spaanse zoete aardappelen op de markt en levert Israel volop, maar het voordeel van de Amerikaanse is dat deze als enige jaarrond beschikbaar zijn", vertelt Edwin. "Vorig seizoen waren de producties erg hoog en stonden de prijzen wat onder druk. Dit jaar zijn de producties gestabiliseerd en is het prijsniveau hoger ingezet."



De bataten onder het Discovered-merk worden ondersteund met consumenteninformatie over de herkomst, toepassingen en voedingswaarden. "Doordat de bataten een groter artikel worden, zie je ook dat de supermarkten meer genegen zijn tot acties, zeker in deze periode richting kerst. Ook de afzet van het 'organic' product stijgt mooi met het conventionele product mee", besluit Edwin.

Edwin van Leeuwen en teler Dewey Scott

Voor meer informatie:
Edwin van Leeuwen
Valstar Holland
Tel: 0174-530917
Fax: 0174-530879
Mob: +316-51835625
www.zoetebataten.nl