Venlose ondernemer Martin Frankort schrijft reisboek

Van groenteboer tot wereldreiziger

De Venlose ondernemer Martin Frankort bouwde samen met compagnon Theo Koning in ruim 25 jaar tijd groente- en fruitbedrijf  Frankort & Koning uit tot een internationaal bekend handelshuis. Zo’n acht jaar geleden verkochten ze een deel van hun aandelen aan de Ierse multinational Total Produce en kreeg Frankort meer tijd voor zijn grote passie: reizen. Onlangs is zijn eerste boek ‘Reisverslagen en beschouwingen met een knipoog’ verschenen, met als ondertitel ‘Op pad met Martin Frankort’. Bijzonder is dat de opbrengst van de verkoop van het boek naar de Stichting KidzBase gaat, een door Martin opgericht goed doel dat zich inzet voor kinderen in Noord- en Midden-Limburg die niet veilig thuis kunnen opgroeien.


Het boek ‘Reisverslagen en beschouwingen met een knipoog’  

De meeste mensen gaan het rustiger aan doen als ze 65 zijn, maar daar lijkt bij Martin Frankort geen sprake van te zijn. Op de achtergrond is hij als adviseur nog actief bij Frankort & Koning, samen met dochter Charlotte houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van diverse vastgoedprojecten in binnen- en buitenland, participeert hij in meerdere bedrijven en is hij zeer actief voor de Stichting KidzBase. Toch weet hij voldoende tijd te maken om regelmatig op reis te gaan.

KidzBase
Voor Martin is avontuur de essentie van reizen en daar is eigenlijk zelfs de bestemming ondergeschikt aan. Afrikaanse landen zoals Oeganda, Kenya, Namibië en Marokko hebben zijn voorkeur, maar Chili heeft de meeste indruk op hem gemaakt. Daar is hij in 1995 gaan kijken naar verschillende projecten van een Nederlandse congregatie, waarvan de broeders in de armste wijken van de hoofdstad Santiago en naaste omgeving kinderen een beter leven proberen te geven. Feitelijk is tijdens dat eerste bezoek aan Chili toen de basis gelegd voor KidzBase, dat Martin vele jaren later heeft opgericht en dat inmiddels is uitgegroeid tot een zelfstandige stichting die ook zonder de inbreng en steun van Martin op eigen benen kan staan.

Het boek van Martin Frankort ligt vanaf begin november in de winkel en de netto opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de Stichting KidzBase.

Voor meer informatie:
Stichting KidzBase
www.kidzbase.com  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven