curator bestudeerd liquidatie dochtervennootschappen

Staat eist inmiddels 52 miljoen van FresQ

Tholen - De Nederlandse staat eist ruim 52 miljoen euro terug van de failliete telersvereniging FresQ, zo blijkt uit een update van het faillissementsverslag. Dat bedrag is inclusief de 48 miljoen euro aan onterecht verkregen subsidies, waarover FresQ eerder dit jaar in een beroepszaak bot ving bij het College van Beroep. Telersvereniging FresQ werd per 1 januari 2014 ontbonden. 

De vordering door de Nederlandse staat is door de curator op de lijst met voorlopig erkende (concurrente) vorderingen geplaatst. Eerder werd al bekend dat de Nederlandse staat een flinke smak geld terugeiste. Zo werd er in 2016 al gesproken over 48 miljoen euro

Verder blijkt uit het ge├╝pdatete faillissementsverslag dat de curator zich aan het buigen is over liquidatie van dochtervennootschappen. Dit na een voorstel van de vereffenaars van FresQ. Enkel de vennootschappen waarin nog onroerend goed zit, zoals FresQ Poortcamp B.V., zouden dan nog in stand gehouden worden. 

Tenslotte meldt de curator in het verslag dat zijn onderzoek naar de oorzaak en achtergronden van het faillissement zich 'in een afrondende fase bevindt'.  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.