Hersluitbare topseal WinScribe bespaart 300.000 kilo verpakkingsmateriaal

Ruim een jaar na introductie van WinScribe zijn de eerste resultaten zichtbaar: op een aantal van 37,5 miljoen schalen levert de hersluitbare folie een besparing op van 300.000 kilo verpakkingsmateriaal. WinScribe is een lasertechniek waarmee folie wordt bewerkt tot een hersluitbare verpakking. Een groot aantal supermarkten maakt hier gebruik van, onder andere voor het verpakken van zachtfruit, snackgroenten en voorgesneden groenten en fruit. 

Het gebruik van WinScribe biedt zowel minder plastic, in vergelijking met losse deksels, als meer gebruikscomfort. Door een tweelaagse laminaat met de laser te ‘scriben’ ontstaat een hersluitbare topseal, die zowel geschikt is voor polypropyleen als polyester schalen en bakken. De techniek is flexibel toepasbaar en mogelijk voor alle gelamineerde folies, van verticale flowpack tot topseal. Hierdoor kan de verpakking meedraaien in de bestaande verpakkingslijnen zonder aanpassing van de verpakkingsmachines.

Breed toepasbaar
Bovendien kan op elke positie van de verpakking een (hersluitbare) opening worden gecreëerd. De vorm en grootte van de opening zijn eveneens flexibel, wat handig is voor bijvoorbeeld het afzonderlijk openen en sluiten van verschillende maaltijdcomponenten.
Deze flexibiliteit maakt WinScribe geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder het verpakken van onder andere vers fruit, salades, maaltijden, nootjes en tapenades en is daarmee toepasbaar voor zowel open als gasdichte verpakkingen.

Recyclebaar
WinScribe resulteert in een aanzienlijke materiaalbesparing en is daarnaast ook nog eens goed recyclebaar. Traditionele topseals zijn niet hersluitbaar. Een oplossing die vaak wordt gezien is het gebruik van een etiket om te sluiten, maar deze andere materiaalsoort bemoeilijkt recycling. Dit probleem heeft WinScribe niet.
Verder draagt de hersluitbare folie bij aan een positieve merk- en productwaardering, dankzij het gebruiksvriendelijke design. Door de gladde ‘schil’ gaat de verpakking eenvoudig en netjes open. Na gebruik kan de verpakking lekdicht worden gesloten, waardoor de inhoud bewaard blijft. WinScribe wil zo beschouwd ook bijdragen aan minder voedselverspilling.

Award 
De hersluitbare folie van Van der Windt won in 2018 de NL Packaging Award in de Categorie Innovatie Verpakkingen en Verpakkingsmaterialen.

Voor meer informatie:
Michaël Vrij
Leo van der Meer
Van der Windt Verpakking
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
T: +31(0)6-42713962 (Michaël)
T: +31 (0)6 510 923 43 (Leo)
E: michael.vrij@vanderwindt.com    
E: leo.vandermeer@vanderwindt.com  
www.vanderwindt.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.