"Kwaliteit en oogst Chinese peren beter dan vorig jaar"

De Chinese perensector staat er dit jaar heel anders voor dan vorig jaar. De oogst is goed en de vroege rassen zijn al een tijdje op de markt. In deze periode bereiken grote aantallen late perenrassen de markt. De heer Han, handelaar in Wenshui, in de provincie Shanxi, licht de situatie toe: "Op 1 oktober ging evenals andere jaren het perenseizoen van weer van start. Vorig jaar hadden de perenboomgaarden ernstig te lijden van het extreme weer en liet de productkwaliteit veel te wensen over. Dit jaar waren de omstandigheden echter totaal anders en is de kwaliteit veel beter dan vorig jaar. De smaak van de peren is zeer goed, evenals de maten. Bovendien zijn onze peren geschikt om lang te bewaren. In de koelopslag kunnen zij wel een jaar worden bewaard."

"Vorig jaar was de perenoogst vrij klein omdat de boomgaarden last hadden van de koude stroming. Dit jaar is de oogst, van bijna 5 mln kilo, echter indrukwekkend te noemen. Onze boomgaard bevindt zich in Lvliang, in het district Wenshui in de provincie Shanxi. We telen met name knapperige Su-peren. We zijn net aan de oogst begonnen. De prijzen zijn iets hoger dan vorig jaar deze tijd. Er is echter een limiet aan de prijsstijging. We hebben onze beste kwaliteit peren al in de koelopslag geplaatst. De prijzen variëren van €0,13 tot €0,21 per kilo. De prijs is uiteraard afhankelijk van de productkwaliteit."

Han levert zijn peren aan groothandelsmarkten in Beijing en Shanghai. "We focussen op de aanplant van fruitbomen. In Wenshui telt het perenareaal tussen 400 en 470 hectare. De gemiddelde opbrengsten bedragen 3.571 kilo per hectare. We hopen onze overzeese markten verder te kunnen ontwikkelen omdat de Chinese perenmarkt verzadigd is. We leveren een product van topkwaliteit en een goede service. We komen graag in contact met overzeese afnemers om de zakelijke mogelijkheden te bespreken."

Voor meer informatie:

Dhr. Han

Shanxi Province Lvliang City Wenshui County Trader

Tel.: +86 15835160908 

E-mail: 785689952@qq.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven