Meeste Chileense havens plat; alleen bij Valparaïso wordt gewerkt

De vakbonden hebben werkonderbrekingen georganiseerd in de Chileense havens. Hiermee scharen zij zich achter de landelijke protestacties, die sinds afgelopen weekend gehouden worden,  als gevolg van de sociale onvrede in het land. De havenbond van Chili gaf aan dat 100% van haar leden, d.w.z. 90 % van de havenarbeiders, gehoor heeft gegeven aan de oproep

Zone Noord

In de haven van Arica gaan de werkzaamheden gewoon door. De Terminal van het Havenbedrijf Iquique (EPI) en ook Iquique Terminal Internacional (ITI) hebben werkonderbrekingen tijdens de eerste en tweede shift aangekondigd. 

De haven van Patillos moest haar activiteiten staken omdat de toegang was geblokkeerd en de situatie zou later nog besproken worden. Bij de terminal Centinela waren geen gedokte schepen, maar de derde shift zou wel getroffen worden. Antofagasta Terminal Internacional (ATI) is gestopt vanaf de eerste shift. De werkzaamheden zullen hier 22 oktober om 8 uur hervat worden.

De havens van Coloso, Totoralillo en Mejillons werken normaal, hoewel de laatste nog wel getroffen kan worden door de acties. 

En Angamos werd het werk op 20 oktober tijdens de derde shift stilgelegd. Gisteren om 08.00 uur werden de werkzaamheden hervat. Nieuwe acties hier zijn niet uitgesloten. 

De haven van Caldera/Chañaral is gestopt vanaf 8 uur vanochtend tot 22 oktober 8.00 uur. 

In de haven van Coquimbo zijn geen gedokte schepen, maar de derde shift zou wel getroffen kunnen worden door de acties. In de haven van Huasco is het werk ook stilgelegd vanaf de eerste shift tot 22 oktober 8 uur.  De havens van Los Vilos/Punta Chungo werken normaal.  

Zone Centrum en Zone Zuid

De haven van Quintero werkt normaal, terwijl de haven van Ventanas gisteren vanaf de eerste shift is gestopt De terminal Oxiquim werkt normaal, maar de situatie hier kan variëren. Voor de  terminal Enap geldt ISPS Level 2. De terminal Bato werkt normaal, maar hier kunnen de werkzaamheden mogelijk stilgelegd worden. 

De haven van Valparaïso Terminal Pacïfico Sur (TPS) werkt normaal. TCVAL heeft de werkzaamheden op 20 oktober 18.30 uur stilgelegd. In de haven van San Antonio is San Antonio Terminal Internacional (STI) gestopt tijdens de drie dagelijkse shifts en PCE (DP World San Antonio) heeft geen schepen en ontvangt geen containers. In de haven van Panul zijn de werkzaamheden alleen tijdens de eerste shift stilgelegd. 

In de regio Biobío in de havens van Talcahuano, San Vicente, Lirquén en Coronel is het werk stilgelegd vanaf gisteren 08.00 uur tot 22 oktober 08.00 uur. Terminal ENAP, Terminal Oxiquim en Terminal CAP werken normaal, hoewel in de laatste mogelijke vertragingen worden verwacht. 

Zone Zuid

In de haven Montt, Empormontt worden geen schepen verwacht tot 22 oktober, maar de arbeiders staan klaar. Corral kondigde aan het werk stil te leggen tijdens de eerste en tweede shift gisteren. Calbuco en Chincui hebben geen schepen op het schema staan tot 22 oktober en Punta Arenas werkt normaal.

Bron: www.munodmarítimo.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven