Na overname Coagri is Anecoop goed voor 50% van Spaanse kakiproductie

Door de overname van de Valenciaanse coöperatie Coagri door Anecoop zal deze organisatie de productie van 71 coöperaties en tuinbouwbedrijven (meer dan 27.000 telers) gaan vermarkten.

Coagri heeft momenteel zo'n 1.400 leden en produceert 30 mln kilo groenten en fruit per jaar, waaronder citrus, steenfruit en kaki's. De kakiproductie is met 23.000 ton per jaar echter veruit het grootst. De coöperatie teelt jaarlijks ook 4.500 ton citrus (mandarijnen, clementines en sinaasappelen). 

Expansie
De integratie van Coagri past in het streven van Anecoop om verder te groeien en haar productspecialisatie te verbeteren. Directeur Alejandro Monzón: "Door de overname van Coagri, een coöperatie met een ruime ervaring, in het bijzonder op het gebied van de teelt van het kakiras Rojo Brillante, is Anecoop verantwoordelijk voor 50% van de teelt van dit ras in Spanje."

Coagri heeft vier koelhuizen met een totale oppervlakte van ruim 24.000 m². De faciliteiten zijn voorzien van bewaar- en rijpkamers, laboratoria voor kwaliteitscontrole, een magazijn van 3.000 m² voor de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen en waar nieuwe rassen en behandelingen worden getest. Daarnaast beschikt de coöperatie over verschillende certificaten om te kunnen voldoen aan alle eisen op het gebied van traceerbaarheid en voedselveiligheid, zoals IFS, GRASP, GlobalGAP en BRC. 

Anecoop werd in 1975 opgericht en is uitgegroeid tot één van de grootste internationale distributeurs van citrus, groenten, fruit en wijn. Het is het grootste AGF-bedrijf in het Middellandse Zeegebied, marktleider in Spanje en wereldwijd één van de meest toonaangevende leveranciers van citrus, watermeloen en kaki's. 

 

Bron: levante-emv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven