Siciliaans clementineseizoen van start

De citrusseizoen in het zuidoosten van Sicilië is begonnen met het clementineras Monreal. Ze hebben dan wel pitten, maar worden nog steeds gewaardeerd door de Italiaanse markt vanwege het aromatische vruchtvlees. Angelo Migliorisi vertelt hierover.

"Het seizoen presenteert een aantal aspecten in vergelijking met vorig jaar. De ramingen van veel citrustelers bleken niet haalbaar vanwege de indrukwekkende bloei in het voorjaar. De aanhoudende regenval en de relatief lage temperaturen hebben vervolgens gezorgd voor een vertraging van de groei. We hebben dus te maken gehad met abnormale omstandigheden", zegt de expert.

"Temperaturen lager dan gemiddeld tijdens de bloei, samen met de langzamere activiteit van bestuivende insecten, betekende dat de veraison(begin van rijping) over het algemeen vertraagd was.”

"We zullen moeten afwachten en zien of en hoe het weer de andere rassen heeft beïnvloed, beginnend met blonde sinaasappelen, waarvoor de oogst eind november zou moeten beginnen."

Heeft het abnormale weer ook voordelen opgeleverd?
"Het weer kan hebben geleid tot een lagere incidentie van de mediterrane fruitvlieg, die dit seizoen pas laat werd waargenomen, pas toen de temperaturen plotseling gingen stijgen", zegt Migliorisi.

"We hopen op een grotere vraag naar Siciliaans citrus, zeker nu er in andere landen zoals Spanje en Marokko sprake is van een forse daling na een recordseizoen in 2018."

"De prijzen voor de eerste batches zijn vastgesteld op €0,40 per kg, maar dit zou vanwege de huidige marktsituatie moeten stijgen", concludeert Migliorisi.

Voor meer informatie:
Dr. Angelo Migliorisi
Tel.: +39 3383810756
Email: ante.migliorisi@alice.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.