Kleine appelen ideale snack

Als het gaat over appelen, wordt er vaak gesproken over grote maten en is het bijna alsof alleen dit fruit een goede prijs heeft. Maar dat is niet altijd het geval. Riccardo Bargellini, medewerker bij de Gobbi Gino-groothandel, legt uit dat er een appel is die goede resultaten behaalt ondanks dat hij niet voldoet aan de gebruikelijke standaarden.

Appelen los in dozen, €0,90 per kilo

"De Abbondanza appel is altijd een succes omdat het zich van alle andere appelrassen onderscheidt. De belangrijkste kenmerken zijn de geur en smaak, gevolgd door een intense rode kleur en een maat die enigszins kleiner is in vergelijking met de normen die we gewend zijn."

De teelt van deze appelen vindt plaats in de regio Emilia Romagna, met name in het gebied rond Santarcangelo in de provincie Rimini. Het lijkt op het eerste gezicht een gebied dat niet bijzonder geschikt is voor appelteelt. De appelen worden gemiddeld 3 tot 4 maanden bewaard en de oogst vindt meestal eind september plaats.

De appelen zijn verwerkt en netjes verpakt, prijs €1,00 per kilo 

Op 17 oktober was de prijs €0,90 per kilo voor losse appelen. "Kwantitatief gezien zetten we veel af en het zijn meestal groenteboeren of supermarkten van een bepaald niveau die op zoek zijn naar deze appelen. Naast de goede smaak is het de kleur die het verschil maakt", zegt Bargellini.

Klein en goed lijkt daarom de rode draad te zijn. "De kleine maat maakt de appel ideaal als snack en om mee te koken."


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven