"Slecht weer in China stuwt prijzen gojibessen op

Het Chinese gojibessenseizoen begint in juni en duurt tot augustus. Dit jaar is het seizoen wat later begonnen dan voorgaande jaren.

De heer Guo van Ningxia Baisha Hengxing Food Technology: "Dit jaar zijn de prijzen flink gestegen. Dit is met name het gevolg van het slechte weer waardoor de oogst kleiner was dan vorig seizoen. Momenteel loopt het seizoen ten einde. We hebben koud en regenachtig weer gehad wat niet bevorderlijk was voor de teelt en oogst van gojibessen. Evenals andere bedrijven hebben we problemen ervaren om de juiste kwaliteit gojibessen te verkrijgen."“In dit stadium stijgen niet alleen de binnenlandse prijzen maar ook de exportprijzen van gojibessen. Dit heeft deels te maken met de lagere productie maar ook met het feit dat de EU haar bio-standaarden verder heeft aangescherpt. Dit betekent dat een nog kleiner deel van de gojibessen aan de Europese normen beantwoordt en dit drijft de prijzen van gojibessen die naar de EU worden geëxporteerd verder op."Volgens Guo neemt de vraag naar het fruit wereldwijd toe, hoewel de Chinese markt nog altijd de grootste is. "De Chinezen consumeren al eeuwenlang gojibessen. Deze fruitsoort staat in heel China bekend om haar geneeskrachtige eigenschappen. De vraag naar gojibessen is dan ook zeer sterk op de Chinese markt. Wij exporteren zo'n 40% van onze gojibessen en de overige 60% worden op de binnenlandse markt afgezet."

In Europa zijn er landen die in hun eigen gojibessensector investeren omdat de lokale vraag toeneemt. Zo worden er ook in Duitsland en Spanje gojibessen geteeld. Guo verwacht echter niet dat de teelt in deze landen een bedreiging voor het Chinese aandeel in de internationale gojibessenmarkt vormt. "In Europa worden gojibessen op kleine schaal geteeld waardoor de invloed minimaal is. De grote teeltgebieden bevinden zich in China en onze collega-telers in eigen land zijn onze grootste concurrenten. In de zomer en herfst worden de nieuwe prijzen bepaald en dit zijn natuurlijk ook de periodes waarin de afzet piekt."

Ningxia Baishi Hengxing Food Technology staat open voor samenwerking met partners van over de hele wereld. Vorige maand nog nam het bedrijf deel aan de vakbeurzen World Food in Moskou en Anuga in Keulen. Hier heeft het veel nieuwe klanten ontmoet. Het bedrijf hoopt dat het haar gojibessen naar nog meer internationale markten zal kunnen exporteren. 

 

Voor meer informatie:

Mr. Guo - Sales Manager
Ningxia Baishi Hengxing Food Technology Co., Ltd.
Tel: +86 18995181664
Email: evan@gojihome.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven