Britse machinefabrikant wint met krattenvullende robot prijs

De UniPAKer-robot voor AGF-pakstations heeft de PPMA Innovative Robotics Solution award 2019 in de wacht gesleept.

Acht onafhankelijke juryleden vatten hun keuze als volgt samen: "De UniPAKer-robot van Brillopak is een robot met uitzonderlijke prestaties binnen zijn klasse. Hij beschikt over een vierarmige delta-robot die de productiviteit vergoot, terwijl de pick-and-pack-presentatie in kratten wordt verbeterd en verliezen worden voorkomen. De uiterst innovatieve, zachte grijper van de robot garandeert dat de producten niet beschadigen. Dit is automatisering op zijn best." 

Het systeem werd specifiek ontworpen om de presentatie van verpakkingen in retailkratten te verbeteren en de producten zo voorzichtig mogelijk te verwerken om beschadiging te voorkomen. De robot kan tot wel 75 verpakkingen per minuut verwerken, wat ideaal is voor groenten, fruit en salades in verpakkingen tot 1 kilo. De UniPAKer is voorzien van een gepatenteerde grijper met 'handschoen' die de producten voorzichtig oppakt en in kratten plaatst. 

De UniPAKer werd onlangs in drie verwerkingsfaciliteiten van Morrissons geïnstalleerd met als doel de presentatie te verbeteren, verliezen te reduceren, bottlenecks tijdens de verwerking te voorkomen en de werkzaamheden van het personeel aangenamer te maken. Jason Kelly van Morrissons: "Brillopak heeft goed begrepen hoe belangrijk verwerkingsschema's zijn bij het verpakken van verse groenten en fruit voor de retail."

Brillopak-directeur David Jahn: "Ik wil de ontwerpafdeling van Brillopak bedanken die deze plug-and-play-oplossing met zoveel oog voor detail hebben ontwikkeld. We hopen dan ook dat de UniPAKer nog veel meer Britse verwerkers zal helpen om hun verpakkingslijnen succesvol te automatiseren."

 

Voor meer informatie:
Lucy Benbow
Tel: +44 (0)7971 987761
Email: lucy.benbow@glohouse.co.uk
www.brillopak.co.uk  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.