Hardloper in bananenpak verbreekt wereldrecord halve marathon

Melvin Nyairo droomde ervan op een dag het Guinness World Record in de wacht te slepen van de snelste halve marathonloper verkleed als fruit. Hij hoopte hiermee te laten zien hoe leuk een gezonde levensstijl kan zijn. Chiquita gaf Nyairo de kans deze droom werkelijkheid te maken. Op 20 oktober deed Nyairo mee aan de halve marathon van Toronto verkleed als Chiquita-banaan. Nyairo kwam binnen een tijd van 1:15:35 over de finish, waarmee hij het oude record van 1:19:13 verbrak. Om zijn prestaties nog feestelijker te maken, beloonde Chiquita de winnaar met een jaar lang gratis bananen. 

Melvin Nyairo Guinness World Records Titel
"Het was een genot om te zien hoe 22 lopers een poging deden om het Guinness World Record te verbreken," vertelde Spencer Cammarano, scheidsrechter van Guinness World Records.

"Tijdens mijn jeugd in Kenia was ik al dol op bananen en bananen geven mij altijd weer energie tijdens het trainen. Het was dan ook een voor de hand liggende keuze om de halve marathon verkleed als banaan te lopen. Het was een eer om een wereldberoemd merk zoals Chiquita te mogen vertegenwoordigen," aldus Nyairo.

Voor de halve marathon in Toronto, deed Nyairo al 18 keer eerder een poging om het wereldrecord te verbreken. Onder de indruk van Nyairo's prestaties tijdens de halve marathon van Californië, besloot Chiquita hem een nieuw bananenpak te geven, evenals een ticket naar Toronto.

"Chiquita vindt het altijd leuk om mensen op een leuke manier te laten zien dat bananen een gezonde snack zijn," aldus Jamie Postell van Chiquita. 

 

Voor meer informatie:
www.chiquita.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven