Amerikaans promotiebureau voor champignons investeert € 1,3 mln in onderzoek

Champignons komen bij Amerikanen steeds meer in de picture en daarom investeert de Mushroom Council € 1,3 mln in onderzoek om inzichten rond de voedingswaarde en algehele gezondheidsvoordelen van dit product te verbreden.

Tijdens een bijeenkomst in september stemde het bestuur van de Mushroom Council unaniem in met een twee jaar durend onderzoek. De stemming volgde op de voedings-top in april die georganiseerd werd omtrent welke onderzoeken prioriteit zouden moeten krijgen wat in de zomer leidde tot een verzoek om en herziening van voorstellen. 

Bart Minor van de Mushroom Council: "Dit is een gunstige tijd voor de champignonsector. Het bewustzijn was nooit eerder zo hoog en met technieken als The Blend blijven champignons in de aandacht. Voor de Mushroom Promotion, Research and Consumer Information Act in 1990 was er weinig bekend over de gezondheids- en voedingsvoordelen van champignons. De betrokkenheid van de sector bij onderzoek verhoogde de afgelopen decennia ons begrip en onze waardering voor champignons omtrent hun voedingseigenschappen. We kijken ernaar uit om deze betrokkenheid voort te zetten door er een nieuw hoofdstuk van onderzoek aan toe te voegen."

In april nodigde de Mushroom Council 26 onderzoekers en bestuursleden uit die de vorige onderzoeksprojecten bekeken en nieuwe criteria voor nieuwe projectvoorstellen neerlegden. Na de top stelde de group enkele onderzoeksterreinen vast en werden een aantal voorstellen voor de voedingsonderzoek voorgelegd. De raad ontving 15 voorstellen die door het wetenschappelijk onderzoeksadvies panel bekeken werden. De uiteindelijke voorstellen die in september aanbevolen werden voor financiering zijn: het vaststellen van de effecten van vervanging van en/of toevoeging aan een volledige maaltijd van champignons op gezonde eetpatronen; inzichten in de relatie tussen champignons en cognitieve gezondheid bij ouderen; bestudering van de impact van champignons op de hersenen van dieren; onderzoek van champignonconsumptie en voorkeuren onder kleuters en analyse van champignons voor opname in de USDA database. 

Sinds 2002 heeft de raad onderzoek uitgevoerd dat een grotere vraag naar champignons ondersteunt door de voedings- en gezondheidsvoordelen van champignons te onderzoeken. De gepubliceerde resultaten van deze projecten vormen de basis voor de pr van deze voordelen naar consumenten en gezondheidsinfluencers. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven