Aandacht voor bruingemarmerde schildwants en perenroest tijdens World Pear Forum

Perenroest en de bruigemarmerde schildwants zijn de twee voornaamste fytosanitaire problemen die tijdens het World Pear Forum besproken zullen worden. Dit evenement wordt gelijktijdig gehouden met de vakbeurs FuturPera 2019 die van 28 tot 30 november 2019 in Ferrara plaats zal vinden. 

Het doel van deze technische conferentie, die in samenwerking met CSO Italy wordt georganiseerd, is om de nieuwste strategieën voor de bestrijding van deze twee plagen te bestrijden toe te lichten. Ook zal er gesproken worden over het verbeteren van de teelt. 

Op 28 november zal er een sessie gewijd worden aan oplossingen om schade als gevolg van perenroest te beperken, die zal worden verzorgd door Marina Collina van de universiteit van Bologna. Zij zal meer vertellen over deze schimmelziekte en de bestrijding ervan. Stefano Civolani van onderzoeksbureau Innova, Claudio Cristiani (CAE Test Centre) en Michele Preti (Astra) zullen hun ervaringen met betrekking tot de meest effectieve fytosanitaire producten delen. Tijdens het tweede deel van het evenement zullen kwekerijen, telersorganisaties en de consortia, Salvi Vivai, Vivai Mazzoni, FruitModena, Agrintesa, Consorzio Agrario dell’Emilia, de balans opmaken van de bestrijdingsmethoden die ze de laatste twee jaar hebben toegepast. Tot slot zal er ook een sessie gewijd worden aan het verbeteren van de teelt met als deskundige Marcel Veens, een tuinbouwadviseur uit Australië. Hij zal vertellen over zijn ervaringen met snoeien, de verzorging van de bomen en voeding. De gespreksleider tijdens deze conventie is Ivano Valmori, directeur van AgroNotizie. 


Albano Bergami

Op 30 november zal er een tweede technische conferentie worden gehouden met als onderwerp het overwinnen van nieuwe uitdagingen, zoals de bruingemarmerde schildwants. CSO Italy zal de dag openen met een overzicht van het perenareaal en de oogstraming voor het seizoen 2020. Hierna zal Michele Mariani, van de Navarra Foundation in Ferrara, de testresultaten voor de teelt van het ras William op een 'franco' onderstam toelichten. Het tweede deel van de conferentie zal in het teken staan van de bestrijding van de bruingemarmerde schildwants en de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek, met als sprekers Luca Casoli, van de universiteit van Modena en Reggio Emilia, en Lara Maistrello, eveneens van de universiteit van Modena en Reggio Emilia. 

 

Voor meer informatie:

FuturPera
Email: info@futurpera.com
www.futurpera.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven