Nieuwe verpakkingsoplossing maakt entree in de Duitse handel

Gebanderolleerde appelen in vleugelschaaltjes

Duurzame en betrouwbare verpakkingsoplossingen zijn tegenwoordig een gevoelig onderwerp binnen de groenten- en fruitbranche, zo ook in de steenfruit- en citrussector. Machineleverancier A+P Schiffmann e.K., gevestigd in het Duitse Jork – in het hart van teeltregio het Alte Land – heeft zich ten doel gesteld om de appelbranche een eenvoudige en robuuste verpakkingsoplossing ter beschikking te stellen.


Schematische voorstelling van een banderolleermachine als onderdeel ven een complete verpakkingslijn.

Hiervoor werd de moderne techniek van de banderolleer installaties van ATS-Tanner Banding gecombineerd met de vleugelschaaltjes uit karton van A+P Service, waardoor de appelen betrouwbaar en stevig bij elkaar gehouden worden, deelt het bedrijf mee. De gecombineerde verpakkingsoplossing met de duurzame schaaltjes en banderollen wordt in heel Duitsland reeds voor verschillende producten gebruikt.

Banderolleren 2.0
De voordelen van de banderolleerinstallatie zijn talrijk: daartoe horen onder andere de eenvoudige bediening en een grote capaciteit. "Deze capaciteit toont zich in het bijzonder bij de volledig automatische installatie, die een prestatievermogen van tot wel 40 slagen per minuut heeft, afhankelijk van product en producttoevoer. A+P Service combineert deze banderolleerinstallatie met een schaaltjesdispender, die voor de vleugelschaaltjes van A+P ontworpen is. De schaaltjes worden automatisch gevuld."Na het vullen van de schaaltjes volgt er een controle van de schaaltjes voordat een transportband deze verder transporteert naar de banderolleerinstallatie. "Dit automatische proces garandeert een continue toevoer naar de banderolleermachine. Wanneer het schaaltje bij de banderolleermachine is aangekomen, wordt de banderol eerst met de gewenste data bedrukt, dan om het gevulde vleugelschaaltje gelegd en vervolgens door middel van kouddruklassen gesloten." Aansluitend volgt het transport naar een draaitafel of transportband waar de producten vanaf worden gehaald.

Door de geïntegreerde thermotransfer-printer kunnen gegevens en lay-outs flexibel op de banderol gedrukt worden, zoals bijvoorbeeld batchnummers die dagelijks veranderen en EAN-codes of een eigen logo. De installaties kunnen zowel onbedrukte alsook bedrukte PE-banderollen (lay-out gestuurd) en banderollen van kraftpapier verwerken. Het PE-aandeel van de kraftpapier banderol ligt onder de 5%. 


Gebanderolleerde groenten en fruit in verschillende varianten op een draaitafel.

Optimalisatie van de verpakkingsoplossing
A+P Service biedt halfautomatische en volledig automatische installaties in verschillende combinaties aan, bijvoorbeeld met afvoertransportband, checkweigher en draaitafels, die volgens de wensen van de klant aangepast kunnen worden.


Banderolleren van perziken, nectarines, kiwi's op dragers en bananen, komkommers, courgettes zonder dragers

Om de techniek aan de productkenmerken van de meest uiteenlopende fruitsoorten aan te passen en de verpakkingsoplossing op zich te optimaliseren, biedt A+P Service uit Jork als distributiepartner van ATS-Tanner een totaalpakket aan dat naast de installatie ook vleugelschaaltjes uit robuust karton omvat. De praktische en duurzame fruitschaaltjes zijn geen noviteit, maar werden nogmaals geoptimaliseerd door A+P Service.


Gebanderolleerde courgettes

Servicebedrijf

De firma A+P Service bestaat sinds meer dan twintig jaar en hoort tot de belangrijkste vakservices voor machines in de groenten- en fruitsector. Het bedrijf houdt zich hoofdzakelijk bezig met de handel in nieuwe en gebruikte machines uit de categorie groenten- en fruitsorteerinstallaties, de labelings- en palletiseertechniek. Naast het onderhouden van de  meest uiteenlopende installaties is A+P Service ook actief in het bouwen van speciale constructies en het aanpassen van voorhanden zijnde machines.

Voor meer informatie:
A+P Service - Peter Schiffmann e. K.
Ostfeld 20, D - 21635 Jork
Tel. +49 (0)4162 - 25 439 – 12
Centrale. +49 (0)4162 – 25 439 – 00
Fax +49 (0)4162 - 25 439 - 52
E-mail: info@ap-service.de 
Homepage: www.ap-service.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven