F. Sánchez, van het Spaanse Onubafruit:

"Retailers blijven groeien en hebben steeds grotere leveranciers nodig"

Het frambozenseizoen is al volop aan de gang voor tweedegraads coöperatie Onubafruit, een toonaangevend Spaans bedrijf in de teelt en afzet van zachtfruit.

"We beschikken absoluut over de beste frambozenrassen van de markt, die we op exclusieve wijze telen. Onderzoek en ontwikkeling zijn fundamenteel voor ons. Daarom werken we aan de ontwikkeling van onze eigen exclusieve rassen of clubrassen van blauwe bessen en aardbeien, samen met de kwekers waarmee we werken", vertelt Francisco Sánchez, directeur van Onubafruit.

Voor dit seizoen verwacht het bedrijf een oogst van meer dan 13.000 ton frambozen van exclusieve variëteiten, zo'n 40.000 ton aardbeien, die op dit moment herbeplant worden en 17.000 ton blauwe bessen, die momenteel, totdat de Spaanse oogst begint, geïmporteerd worden. Daarnaast gaat de kaki-oogst nu van start. Onubafruit is de grootste teler van kaki in Huelva, met een oogst van meer dan 10.000 ton per jaar. Ongeveer 15.000 ton citrus en 700 ton granaatappel completeren het productaanbod van het bedrijf.

"We zouden niet zo groot kunnen zijn zonder zoveel telers te hebben, dat is zeker een van onze sterkste punten. Supermarktketens blijven groeien en zich steeds verder uitbreiden, en daarvoor hebben ze grotere leveranciers nodig die een stabiele levering kunnen garanderen", licht de directeur toe. "We zijn de grootsten in Huelva en zijn van plan dat te blijven", voegt hij toe.

De exportbestemmingen van Onubafruit bevinden zich met name in Europa, hoewel het bedrijf blijft groeien op Aziatische markten als China, Singapore, Hong Kong en Maleisië. "We zijn nog steeds in afwachting van de goedkeuring van een exportprotocol voor kaki's en blauwe bessen naar China. Ik geloof dat de Spaanse regering, in vergelijking met andere landen, behoorlijk traag is in de processen voor de opening van nieuwe markten".

Het bedrijf investeert ook in de uitbreiding van zijn assortiment met exotisch fruit. "We beschikken al over een avocadoplantage van 200 hectare, die volgend jaar in werking zal treden. We onderzoeken ook de mogelijkheid van het planten van andere exotische fruitsoorten, zoals de mango's, waarvoor we veel potentieel zien in Huelva, evenals pitaja's of dragonfruit", geeft Francisco Sánchez aan.

"We willen op steeds duurzamere wijze telen, we zijn ons er bewust van dat daar de toekomst ligt. We zetten fruit af met steeds minder residuen, dat op een meer milieuvriendelijke wijze geteeld is. Bovendien brengen we beetje bij beetje het gebruik van plastic in onze verpakkingen terug".

Onubafruit zal aanwezig zijn tijdens Fruit Attraction, in stand 9E11.


Meer informatie:
Onubafruit S.Coop.And.
T: +34 959 540 844
vrodriguez@onubafruit.com
www.onubafruit.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven