Werkgroep avocado opgericht binnen Spaanse Asaja

De uitbreiding van het avocado-areaal in Spanje heeft ertoe geleid dat tellersassociatie Asaja de oprichting van een werkgroep voor dit gewas noodzakelijk acht. In die werkgroep zouden alle telende provincies vertegenwoordigd moeten zijn. Op dit moment zijn dat Málaga, Granada, Huelva, Cádiz, Almería, de Canarische Eilanden, Castellón, Valencia en Alicante. De doelstelling van deze groep zal zijn om informatie te delen over de voortgang van het gewas, evenals het bespreken en bepalen van strategieën met de overheden.

De bedoeling is dat deze groep een nationaal aanspreekpunt zal zijn voor overheden, telers en handelaren, waarbij het belang van de teler wordt verdedigd. Daarnaast kan een dergelijke groep direct informatie beschikbaar stellen met betrekking tot prijzen, volumes en marktsituaties. De organisatie zal verder tot doel hebben om de winstgevendheid van het product te verdedigen.

Het avocadoseizoen begint in oktober en eindigt in mei en de teelt van het product is verdeeld over Málaga en Granada (15.000 hectare), Canarische Eilanden (1.400 ha), Huelva (1.000 ha), Cádiz (800 ha) en Valencia (600-800 ha).

Tot nu toe is de teelt van dit tropische fruit behoorlijk winstgevend voor de teler, vandaar dat er zo'n sterke groei geweest is. Er zijn verschillende factoren die op de korte en middellange termijn mogelijk invloed zullen hebben op de Spaanse avocadoteelt, zoals de enorme uitbreiding van de teelt in Marokko en Portugal, landen met dezelfde afzetperiode als Spanje en de groei van de teelt en export naar de EU van concurrenten als Zuid-Afrika, Peru, Mexico en Colombia.

Bron: agronewscastillayleon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven