biologisch afbreekbare plastic verpakking

"Spoel je plastic afval door de afvoer"

De Canadese slateler The Star Group heeft aangekondigd dat het synthetische biologie toepast om een plastic punnet te ontwikkelen die door consumenten in eigen tuin kan worden gecomposteerd. Het bedrijf streeft naar het tot stand brengen van een kringloop bio-economie voor een verpakking die de kwaliteit van verse groenten en fruit beter tot zijn recht laten komen, duurzaam is en geen enkele impact op het milieu heeft. 

"We moeten een stroom plastic verpakkingen binnen onze sector creëren die door de consument thuis gecomposteerd kan worden alsof je je gebruikte plastic zo door de afvoer spoelt. Dit zou het voor consumenten stukken eenvoudiger maken," zegt David Karwacki, directeur van The Star Group.

The Star Group werkt samen met Canadese wetenschappers voor de ontwikkeling van een clamshell die biologisch afbreekbaar is en vervaardigd is van afval. De Canadese regering is van plan om het gebruik van wegwerpplastic al vanaf 2021 te verbieden. 

"Ik denk dat plastic geweldig is om verspilling van verse AGF te reduceren maar verwoestend is voor ons milieu. Door technologieën toe te passen kunnen we op kosteneffectieve manier bioplastics ontwikkelen die niet schadelijk zijn zodat onze oceanen  niet verder vervuild raken," zegt Trevor Charles van Metagenom Bio.

www.starproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven